Peter Simon Správy

Susedia vodiča autobusu smrti z Gemerskej Hôrky tvrdia svorne: Je to dobrý človek

Obrovská tragédia, ktorá otriasla celým Slovenskom. Vyhasnuté životy, zlomené nádeje. Vodič autobusu je z rožňavského okresu. Gemerská Hôrka sa snaží zo všetkého spamätať.

Ilustračný obrázok k článku Susedia vodiča autobusu smrti z Gemerskej Hôrky tvrdia svorne: Je to dobrý človek
Zdroj: TASR

Tragická nehoda sa odohrala pri meste Aleksinac v Srbsku. Vyhasli životy troch slovenských turistov a dvoch žien z Česka. Autobus, v ktorom sa viezlo 29 cestujúcich, podľa doterajších zistení, zišiel z cesty a prevrátil sa. Momentálne už iba jeden turista z havarovaného autobusu musel ostať v nemocnici. Ostatných prepustili. Prevoz dvoch ťažšie zranených turistiek a obetí nehody je otázka najbližších dní. V osudnú hodinu šoféroval Elemír (57) z rožňavského okresu, presnejšie z obce Gemerská Hôrka.

Čítajte viac: V nemocnici ostáva jeden turista z autobusu smrti. Prvá reakcia priameho aktéra nehody

Prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Konkrétne informácie zverejníme hneď po tom, ako ich poskytne Policajný zbor Slovenskej republiky.

Portál Rožňava24 oslovil rodinu šoféra, ktorá taktiež žije v obci Gemerská Hôrka. Tá sa však v tejto chvíli vyjadriť odmietla z dôvodu stále prebiehajúceho vyšetrovania.

Týmto nešťastím však žije celá dedina. Udalosť sa medzi miestnymi rýchlo rozšírila. Vodič autobusu smrti je však momentálne ešte pre procesné úkony zadržiavaný v Srbsku.

Najnovšie info o tragédii: Českí dovolenkári tvrdia: Autobus už pred cestou nebol v poriadku

Podľa suseda vodičovej dcéry Karola, je to človek, s ktorým nikdy neboli problémy a rád pomohol. „Jazdenie bolo jeho celým životom, už roky jazdil tu v okrese a následne do zahraničia. Jazdil najmä autobusom. Je to dobrý človek. Som z toho zdrvený. Neviem čo sa mohlo stať. Celú udalosť sledujem s manželkou v televízii. Veľmi zle sa mi na to pozeralo. Všetci v dedine si pošuškávajú, čo sa mohlo stať,“ povedal Karol.

„Je to strašné, čo sa stalo. Je mi ho fakt ľúto, že sa mi to stalo, je to úprimne dobrý človek. Nevieme čo sním teraz bude, snáď sa z toho nejak dostane,“ uviedla suseda Mária

„Je to občan obce Gemerskej Hôrky. Ja som starostom len rok a pol, no nikdy sme nemali žiadne problémy. Žiadne opletačky neboli ani s jeho rodinou. Veľa sa v obci nezdržiaval, keďže jazdil aj do zahraničia. Našu obec táto udalosť zasiahla,“ povedal starosta Gemerskej Hôrky Tibor Balázs.

Foto: ilustračné

Zdroj: roznava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM