Radka Deckerová Rôzne

Študenti z Pionierky spoznávali tradičné pamiatky Prahy

Koncom apríla sa žiaci zúčastnili historicko – poznávacieho zájazdu do Prahy – stovežatej matky miest.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z Pionierky spoznávali tradičné pamiatky Prahy
Foto: Radka Deckerová

Deviataci, ôsmaci ale aj siedmaci zažili výlet, počas ktorého spoznali mnohé tradičné pražské pamiatky. V prvý horúci štvrtok obehli Pražský hrad, Karlov most a Staromestské námestie s orlojom, zviezli sa metrom, aby sa nakoniec unavení a vyčerpaní ubytovali v pražskom hoteli Janoušek.

1. deň

Prvý deň bol spestrený mnohými vtipnými momentmi, ako bolo fotenie sa s ázijskými turistami a pochodovanie s hradnou strážou. Dobrá nálada nás všetkých neopustila ani v prepchatej Zlatej uličke, kde sa nedalo doslova ani pohnúť.

2. deň

Hlavným hrdinom druhého dňa bolo bezpochyby technické múzeum s prekrásnymi historickými dopravnými prostriedkami, ale aj inými lákadlami oka po zážitkoch dychtiaceho turistu. Za brucho sme sa smiechom chytali pri maľovaní v detskom kútiku múzejnej reštaurácie, kde si poniektorí zaspomínali na časy nedávne. Veselo bolo aj v zámockom parku v Tróji, kde sa naši žiaci skamarátili s divými kačicami kúpajúcimi sa vo fontáne. Všetkých nás očarila nádherná stropná maliarska výzdoba zámku od ktorej sa točila hlava. Hlavu nesmiete stratiť ani na Václavskom námestí, kde sa to len tak hemží turistami.

3. deň

Posledný deň si naši výletníci pekne vystúpali na Petřín, kde sa z vyhliadkovej veže pozreli na krásnu panorámu miliónovej Prahy. Veľa vtipných momentov poskytlo zrkadlové bludisko, kde sa mnohí z nás ocitli v komických podobách zakrivených zrkadiel. Poučenie poskytol pobyt v Štefánikovej hvezdárni, kde sa mohli naši pútnici čo to dozvedieť o putujúcom Mesiaci a súhvezdiach jarnej oblohy.

Záver pobytu v Prahe patril prechádzke po romantickej a pokojnej Kampe a nábreží Vltavy.

Ako vravia naši bratia za riekou Moravou: „ V Praze blaze“ a my ich slová môžeme len a len potvrdiť, preto by sme s radosťou chceli poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili o to, aby sa náš výlet mohol zdarne uskutočniť.

PS: Tešíme sa, že do opravy sa konečne dostala diaľnica D1, nočná cesta v autobuse po nej je naozaj „vtipná“.

Zdroj: Bischof

Študenti z Pionierky spoznávali tradičné pamiatky Prahy
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM