Rôzne

Študenti strednej zdravotníckej školy v Rožňave na stáži v zahraničí

Študenti strednej zdravotníckej školy v Rožňave sa už opakovane zapojili do projektu Leonardo da Vinci Mobility a domov sa vrátili s novými poznatkami a skúsenosťami.

Ilustračný obrázok k článku Študenti strednej zdravotníckej školy v Rožňave na stáži v zahraničí
Zdroj: Dnes24.sk

Na prelome mesiacov október a november osem študentov vyžšieho odborného štúdia v odbore diplomovaná všeobecná sestra vycestovali cez medzinárodný projekt Leonardo da Vinci do susedného maďarska absolvovať odbornú stáž v meste Debrecín v trvaní troch týždňov.

Cieľom projektu bolo porovnávanie postupu ošetrovateľskej starostlivosti pri zavádzaní a ošetrovaní centrálného venózného katétra a permanentného venózného katétra na Slovensku a v Debrecínskej nemocnici Kenézy Kórház. Očakávania projektu sa naplnili. Študenti mali možnosť sa plnohodnotne zapojiť do ošetrovateľskej starostlivosti o pacientov, čím im bolo umožnené získanie nových poznatkov, porovnanie odborných postupov pri výkonávaní ošetrovateľskej starosltivosti ako aj preventívných opatrení pred vznikom možných komplikácií u pacienta, ktoré by mohli zhoršiť, ale aj predĺžiť jeho pobyt v nemocničnom zariadení.

Študenti po návrate domov pripravili prezentáciu a podelili sa o svoje skúsenosti a zážitky ktoré nadobudli. Priblížili dianie v nemocnici, ale aj históriu a kultúrné možnosti ponúkané mestom Debrecín. Prítomným sa prezentácia páčila. Účastníkov stáže ocenili veľkým potleskom a spoločne zhodnotili jej úspech. Na záver prezentácie odovzdala riaditeľka školy Kopecká, stážistom certifikáty potvrdzujúce účasť na stáži za hranicami Slovenska a Europass.

Zdroj: Peter Simon

Študenti strednej zdravotníckej školy v Rožňave na stáži v zahraničí
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM