Peter Simon Rôzne

Študenti na výmennom pobyte v Rožňave: Do Maďarska zasa putovali žiaci z nášho mesta

Stredná zdravotnícka škola - EKI v Rožňave v spolupráci s Kiskunhalasi Szakképzési Centrum – Humán Szakképző Iskolája cez partnerskú zmluvu zrealizovali v termíne od 2. marca 2016 do 19. marca 2016 cezhraničný projekt pod názvom: „Egészségmegőrzés határon innen és határon túl“.

Ilustračný obrázok k článku Študenti na výmennom pobyte v Rožňave: Do Maďarska zasa putovali žiaci z nášho mesta
Foto: Antónia Beniková / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala pedagogička školy Antónia Beniková, v rámci prvého výmenného pobytu zavítalo 40 žiakov a 4 pedagógovia z Maďarska, z mesta Kiskunhalas do Strednej zdravotníckej školy – EKI v Rožňave v termíne od 2. marca do 5. marca 2016. „Pripravili sme pre nich bohatý program, ako napr. návštevu Galérie Baníckeho múzea v Rožňave, Domu tradičnej kultúry, výstup na rožňavskú strážnu vežu, návšteva primátora mesta Rožňava, prechádzka v parku v Betliari, návšteva Spišskej Novej Vsi, Levoče, Kežmarku a Košíc,“ uvádza Beniková.

Mapovali zdravotný stav

Ako dodala, žiaci z Maďarska mali za úlohu zmapovať zdravotný stav tunajších študentov. „Rozdali im dotazník o zdravom životnom štýle, realizovali antropologické merania – výška, váha, krvný tlak, pulz, BMI. Na záver rozdali našim žiakom zrnká múdrosti a spracovali výsledky meraní. V spolupráci s našimi žiakmi pripravili aj spoločný herbár liečivých rastlín vyskytujúcich sa u nás a v Maďarsku,“ spresnila Beniková.

Štyri desiatky žiakov

O niekoľko dní zas do Maďarska cestovali Rožňavčania. „Náš pobyt v meste Kiskunhalas sa uskutočnil v termíne od 16. marca 2016 do 19. marca 2016. 40 žiakov zo študijných odborov zdravotnícky asistent a diplomovaná všeobecná sestra a 4 pedagógovia sme mali možnosť obohatiť sa o množstvo cenných informácii z tamojšej školy. Mali sme možnosť zavítať aj do Múzea čipiek, Thorma János Múzeum, navštíviť primátora mesta Kiskunhalas, absolvovať obhliadku mesta Budapest, Szeged, turistiku a interaktívnu výučbu o ornitológii v Kiskunhalasi Nemzeti Park. Naši žiaci zmapovali zdravotný stav žiakov z mesta Kiskunhalas – rozdali im dotazník o zdravom životnom štýle, realizovali antropologické merania – výška, váha, krvný tlak, pulz, BMI. Na záver im rozdali zrnká múdrosti a spracovali výsledky meraní,“ dodala Beniková s tým, že posledný deň v meste Kiskunhalas boli vyhodnotené výsledky meraní, bol odovzdaný herbár obom školám a výsledky projektu boli prezentované žiakmi na spoločnom stretnutí prostredníctvom Power Point prezentácie z jednej aj z druhej strany.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM