Andrea Mesarčíková Rôzne

Študenti a doktorandi môžu žiadať o peniaze na štúdium v Európe

O finančné štipendium na zahraničný pobyt, letnú školu či výskumný pobyt môžu žiadať študenti a doktorandi s trvalým pobytom na Slovensku v rámci programu Hlavička.

Vďaka peniazom si môžu vybrať aj európsku krajinu, v ktorej by chceli študovať. Program vypísala nadácia SPP už po siedmykrát.
Na štipendiá vyčlenili v rámci dvoch kôl 133.000 eur. Jeden žiadateľ môže získať maximálne 5000 eur. Štipendium pokryje v súvislosti so štúdiom napr. registračné poplatky, školné, zdravotné a úrazové poistenie, knihy, ubytovanie alebo cestovné.
Podmienkou je, aby žiadatelia študovali právo, ekonómiu, informačné technológie, technické odbory, prírodné vedy a medicínu. Musia však predstaviť vedecký, odborný alebo praktický projekt, ktorému sa budú venovať. O podporu sa nemôžu uchádzať prváci na bakalárskom štúdiu.
Program bude mať v tomto roku dve uzávierky prijímania žiadostí. Prvá je naplánovaná na 11. novembra tohto roka a druhá 5. mája 2011. Na prvé kolo vyhradili 66.500 eur.
Záujemcovia o štipendium musia zaslať pravdivo vyplnený formulár, vypracovaný projekt, motivačný list, dve referencie, študijné výsledky za posledný akademický rok, štruktúrovaný životopis, kópiu OP a kópiu výpisu účtu.
Žiadosti prijímajú poštou na adrese P.O.Box 147, 810 00 Bratislava alebo osobne na adrese Nadácia SPP, Kozia 11, 811 03 Bratislava.
Odpovede na najčastejšie kladené otázky možno nájsť aj v sekcii FAQ na www.nadaciaspp.sk/hlavicka.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM