Peter Simon Krimi

Šťastie v nešťastí: Jaskyniar (63) skončil v priepasti, záchranári sa zapotili! Čo im robilo problém?

Dnešná záchranná akcia neďaleko Domice postavila na nohy všetky záchranné zložky. Na pomoc 63-ročnému mužovi, ktorý spadol do jaskyne, musel priletieť špeciálny tím horskej služby až z Liptovského Mikuláša. Pozrite sa, ako to celé dopadlo!

Ilustračný obrázok k článku Šťastie v nešťastí: Jaskyniar (63) skončil v priepasti, záchranári sa zapotili! Čo im robilo problém?
Zdroj: Dnes24.sk

V jaskyni Čertova diera skúsený jaskyniar (63) nešťastne spadol do 3,5 metrovej priepasti. Rožňavskí hasiči dostali hlásenie o tomto nešťastí krátko po 11 hodine. „Naša jednotka po príchode na miesto urobila prieskum, následne sme požiadali o pomoc horskú záchrannú službu, ktorá priletela vrtuľníkom z Liptovského Mikuláša. Spolu sme sa dostali do podzemia k zranenej osobe,“ povedal veliteľ zásahu Róbert Dókus.

Muž (63) vyviazol bez vážnejších zranení. „Má pravdepodobne zlomenú nohu aj ruku, ale komunikoval s nami. Dostať sa k nemu bolo pre úzky priestor dosť náročné a ťažké. Na záchranu sme použili lezeckú techniku, nosidlá a následne ho vytiahli von,“ dodal veliteľ zásahu Dókus.

Napokon po takmer štyroch hodinách mala záchranná akcia úspešný záver. Po vyslobodení bol pacient okamžite letecky transportovaný do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura-Košice, kde sa podrobil ďalším vyšetreniam.

Foto: Martina Molčanová (TV JOJ)

Pád v jaskyni. Skúsený jaskyniar to prežil.
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM