Správy

Starým lavičkám odzvonilo: Rožňavskí pacienti sa tešia medzi prvými!

Príjemná správa je pacientov rožňavskej nemocnice. Avizovaná výmena lavičiek v pred ambulanciami sa už dala do pohybu a všetci tak budú môcť čakať o niečo pohodlnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Starým lavičkám odzvonilo: Rožňavskí pacienti sa tešia medzi prvými!
Zdroj: Dnes24.sk

Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera spustili generálnu výmenu lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Prvou nemocnicou bola naša rožňavská.

Generálna výmena lavičiek prinesie nový štandard v čakárňach a zabezpečí dostatočné pohodlie. Takáto výmena sa dnes oficiálne konala v priestoroch rožňavskej nemocnice na RTG oddelení priamo za účasti pacientov a personálu nemocnice. Na oficiálnom stretnutí sa prihovoril aj generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia pán Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera pán Martin Kultan a ako hosť primátor mesta Pavol Burdiga.

Podnet od zamestnancov a občanov

Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by bolo možné skrášliť priestory nemocníc. „Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ Sveta zdravia, a.s.

Dôvera reagovala pozitívne

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať poisťovňa. Našli sme však spôsob a dohodu, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Lavičky aj na mestskom úrade

Ako špecialitu Svet zdravia súčasne zrealizovala aj inštaláciu nových lavičiek aj na Mestskom úrade v Rožňave. „Síce naše neboli v takom zlom stave ako tie v nemocnici, ale sme radi, že občania ich budú môcť využiť aj na úrade v priestore kancelárie prvého kontaktu,“ povedal primátor mesta Pavol Burdiga.

autor: Peter Simon
foto: Svet zdravia

Starým lavičkám odzvonilo: Rožňavská nemocnica medzi prvými
1
Galéria
Starým lavičkám odzvonilo: Rožňavská nemocnica medzi prvými
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM