Peter Simon Správy

Srnka na Dobšinskom kopci splnil, čo chcel: Tri minúty s WRC-čkom bol môj cieľ

Výborný víkend na Dobšinskom kopci 2017 má za sebou aj dvojica jazdcov XIQIO Racing Teamu. Obom sa na takmer sedem kilometrov dlhej trati darilo, pričom Tomáš „Srnka" Ondrej posunul svoje hranice opäť ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Srnka na Dobšinskom kopci splnil, čo chcel: Tri minúty s WRC-čkom bol môj cieľ
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Magické tri minúty, to je hranica, ktorú sa na Dobšinskom kopci snažia pokoriť viacerí jazdci. A práve túto hranicu pokoril počas nedeľnej druhej súťažnej jazdy aj Tomáš Ondrej na Škode Fabia WRC.

Možno si teraz poviete, o čom to tu hovoríte, veď rekord trate sa tohto roku zastavil na 2 minútach a 15 sekundách. Lenže preteky automobilov do vrchu, to nie sú iba kopcové špeciály s výkonom často prevyšujúcim šesťsto koní a hmotnosťou okolo tisíc kilogramov. „Treba si uvedomiť, že medzi takýmito kopcovými špeciálmi a čistokrvným WRC-čkom s restriktorom obmedzujúcim jeho výkon na maximálnych tristo koní je nesmierne veľký. A-čkové vozidlá jazdiace v rámci seriálu Majstrovstvá Európy pretekov automobilov v Dobšinej tohto roku ku magickej hranici tri minúty priblížili iba s viac ako sedem a pol sekundovou stratou. A práve preto je Srnkových 2:59,150 minúty naozaj nádherný čas,“ informoval Miro Majláth.

„Tri minúty s WRC-čkom bol môj cieľ pred tohtoročným Dobšinským kopcom a ten sa mi podarilo dosiahnuť. Som naozaj spokojný. Tento kopec mám veľmi rád, veď je pre mňa viac-menej domácim, keďže z domu sem to mám nejakých dvadsať kilometrov. Splnil som čo som chcel, skupinu aj triedu som vyhral,“ povedal po pretekoch Tomáš Ondrej.

Druhým jazdcom XIQIO Racing Teamu bol Tomáš Manduľák. Ten absolvoval podujatie Dobšinský kopec premiérovo a tak sa vlastne iba učil spoznávať jeho zákutia. A treba povedať, že na nováčika mu to nakoniec nešlo až tak zle. Veď vo finále obsadil v triede A do 1,6 litra štvrté miesto, samozrejme čo sa slovenských majstrovstiev týka.

„Organizácia na Dobšinskom kopci bola skvelá a ja som mal možnosť si poriadne užiť preteky. Dosahované časy mohli byť aj lepšie, ale aspoň mám motiváciu do budúcnosti. Budem sa musieť asi poradiť s niektorými staršími pretekármi, ako na to, aby boli časy lepšie,“ zhodnotil Tomáš Manduľák.

Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu zhodnotil podujatie jednoducho. „Každého šéfa tímu poteší, keď jeho jazdci dorazia bez problémov až do cieľa. V našom prípade sa to podarilo, Srnka pridal aj čerešničku na tortu výborným časom, takže z mojej strany absolútna spokojnosť,“ doplnil.

Zdroj: autosportfoto.sk

Obrazom: Tomáš "Srnka" Ondrej na Dobšinskom kopci 2017
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM