Peter Simon Správy

Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém z Rožňavy, ktoré zaujali najviac

Je tu nedeľa a ten pravý čas sa obzrieť za končiacim sa týždňom. Aké témy z Rožňavy našich čitateľov zaujali najviac? Pozrite si to v súhrne.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém z Rožňavy, ktoré zaujali najviac
27
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Únos triednej knihy rozhodne pobaví

Čas stužkových slávností je v plnom prúde. Je to azda najkrajšie obdobie v živote stredoškolákov. Obľúbenou a veľmi populárnou súčasťou tohto obdobia je kradnutie triednej knihy. Rok čo rok sú študenti kreatívnejší a odvážnejší. Teraz vám predstavíme počin 4. B z Gymnázia v Dobšinej. Ich video je naozaj originálne, veď posúďte.

Podobnosť priam padne do oka!

Nie sme tak často svedkami toho, aby sme sa mohli preniesť o niekoľko desaťročí späť. Pri nedávnej rekonštrukcii významného objektu v srdci Rožňavy sa to však podarilo. Pozrite si fotky, ktoré boli zhotovené približne z toho istého miesta.

Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Výstava v Baníckom múzeu zachytáva históriu mesta na fotografiách

Výstava vznikla na základe iniciatívy nadšencov historickej Rožňavy za aktívnej pomoci Gábora Bogdána, člena Klubu priateľov starej Rožňavy s využitím niekoľkoročnej zberateľskej a vyhľadávacej činnosti nadšencov klubu. Z obrovského množstva akvizícií bolo najťažšie vybrať na výstavu fotografie, ktoré návštevníka prevedú takmer dvoma storočiami dejín mesta. Napokon vznikla kolekcia 250 fotografií a pohľadníc, ktorých kópie vo formáte A3 sú predstavené návštevníckej verejnosti vo výstavných sieňach na poschodí galérie.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesiac nad Rožňavou predviedol zvláštne divadlo

V noci z piatka na sobotu mohli Rožňavčania pozorovať výrazné polotieňové zatmenie Mesiaca. Ako sme zistili, nejednalo sa o zatmenie, kedy sa Mesiac dostal do plného zemského tieňa, ale o prípad, kedy vstúpi do tzv. polotieňa Zeme. Počasie nadšencom nevšedných úkazov doprialo a tak si mohli Rožňavčania spomínané výrazné polotieňové zatmenie Mesiaca naplno vychutnať. Ak ste to nestihli nezúfajte. Zábery z Rožňavy nájdete v našej galérii.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Starostka Plešivca o prepadnutých strechách

V Plešivci riešia vážny problém. Pod ťarchou snehu sa prepadlo viacero striech na obytných domoch. Bez domova ostali desiatky ľudí. Obec situáciu riešilo na mimoriadnom stretnutí.

Foto: ilustračné

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Pozrite si zasnežené Námestie baníkov v Rožňave
27
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM