Radka Deckerová Rôzne

V Rožňave sa uskutočnila detská olympiáda: Nenechala si to ujsť ani zlatá paraolympionička

Materská škola na Ulici kyjevskej v Rožňave usporiadala v priestoroch telocvične Základnej školy akad. J. Hronca v Rožňave pre deti rožňavských materských škôl športovú olympiádu.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa uskutočnila detská olympiáda: Nenechala si to ujsť ani zlatá paraolympionička
Zdroj: Dnes24.sk

Detská športová olympiáda sa uskutočnila ako kľúčová aktivita projektu Olympiáda hrou. Podujatia sa zúčastnila Henrieta Farkašová, držiteľka zlatej medaily zo zimnej paraolympiády Vancouver 2010 v zjazdovom lyžovaní, Mičudová, vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže, športu a ZPOZ v Rožňave a Gallo, zamestnanec školského úradu v Rožňave.

„Cieľom stretnutia bolo podporiť telesný a duševný rozvoj detí prostredníctvom športových aktivít, podporovať vôľové vlastnosti –trpezlivosť, úsilie prekonávať prekážky, posilniť spoluprácu s materskými školami v meste“, prezradila riaditeľka Materskej školy Ul. kyjevská Rožňava Kelemenová.

Deti súťažili v športových disciplínach ako skok do diaľky, hod loptou a člnkový beh. Zisťovala sa motorická výkonnosť detí osobitne pre dievčatá a chlapcov. Najlepší boli odmenení medailami, všetky deti za svoje výkony dostali balíček drobných darčekov.

Zdroj: roznava.sk

Športová olympiáda
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM