Peter Simon Správy

Špičkové filmy o zimných športoch a dobrodružstvách: TOTO nás čaká v Rožňave

Zároveň s dvesto slovenskými a českými mestami zavíta festival opäť aj do Rožňavy. Na svoje si prídu milovníci čerstvého prašanu, horských velikánov, psích záprahov aj arktickej divočiny.

Ilustračný obrázok k článku Špičkové filmy o zimných športoch a dobrodružstvách: TOTO nás čaká v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zároveň s dvesto slovenskými a českými mestami zavíta festival opäť aj do Rožňavy. Premietať budeme v kine Apollo (Betliarska 8, Rožňava) 10. novembra 2017 od 18-tej hodiny. „Predskokanom“ festivalu bude premietanie nového filmu Pavla Barabáša – Vábenie výšok vo štvrtok, 9. 11. 2017 o 19.00, ktorý je poctou slovenským vrcholovým horolezcom a ich výkonom na najvyšších štítoch našej planéty.

V programe festivalu je starostlivo vybratých sedem filmov – finalistov zahraničných festivalov a novinky z domácej produkcie. Na svoje si prídu milovníci čerstvého prašanu, horských velikánov, psích záprahov aj arktickej divočiny.

V rámci hlavného programu uvidíte ako úspešný slovenský dokumentarista Rasťo Hatiar vo svojom filme Obyčajní chlapci sleduje dodnes neprekonané výkony skialpinistov pôsobiacich v 90-tych rokoch – Dušana Triznu a Milana Madaja. Výstup na Link Sar zobrazuje odhodlanie Jonathana Griffitha zdolať horu, ktorá ho už štyri roky odmieta. Film Dog power je ukážkou jedinečného puta medzi človekom a zvieraťom a ich spoločnej radosti z pohybu.

Ven(ca) je reportážou z najdrsnejších pretekov planéty cez zimný Yukon v podaní extrémneho športovca Honzu Franckeho. Uvidíte aj filmy z bonusovej ponuky. Pocit viny nie je len o športe a prírode v divokom Grónsku, veľkú úlohu zohráva aj veda a zodpovednosť za ľudské konanie v snahe znížiť dopady cestovania na prírodu. Rozprávka Johna Shockleeho – pozitívna, inšpiratívna a zábavná je o slobode, a o tom, že žiť svoj sen je možné v každom veku. Ski for Freedom je neziskový projekt, ktorého cieľom je rozšíriť lyžovanie v Pakistane, poskytnúť potrebný lyžiarsky výstroj a hľadať talenty, ktoré by sa mohli zúčastniť olympijských hier v roku 2022.

Súčasťou festivalu je možnosť súťažiť o hodnotné ceny, pozrieť si v priestoroch kina výstavu výtvarníkov z celoslovenskej súťaže Výtvarné spektrum a navštíviť pohodlne zimnú krajinu v rôznych kútoch sveta prostredníctvom filmového plátna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM