Monika Földešiová Rôzne

Spestrené voľby v Betliari: Aj TAKTO sa dá spojiť príjemné s užitočným

Dôchodcovia v Betliari neďaleko Rožňavy prišli so zaujímavou myšlienkou. Počas dnešného dňa priniesli všetkým voličom možnosť pokochať sa skutočne peknými kúskami, ktoré sami vyrobili.

Ilustračný obrázok k článku Spestrené voľby v Betliari: Aj TAKTO sa dá spojiť príjemné s užitočným
Zdroj: Dnes24.sk

Jednota dôchodcov v Betliari zorganizovala počas volieb výstavu svojich prác. Chceli tak poukázať na svoju činnosť a pochvaliť sa aj pred mladšími voličmi. „Svoje výtvory predstavili ako ženy, tak aj muži. Najviac sa blysli práve maliari so svojimi obrazmi, asi 40 z nich sú autormi práve muži,“ povedal pre portál Rožňava 24 Ondrej Ďuran, predseda Jednoty dôchodcov v Betliari.

  Výstavu nazvali Šikovné ruky beliarskych seniorov, cieľom bolo poukazáť na činnosť svojho klubu. „Teší nás, že výstava zaujala a všetci si pochvaľovali prácu betliarskych seniorov,“ dodal Ďuran.

Každý jeden volič mal tak šancu si prehliadnuť nielen spomínané obrazy, ale aj ručné práce z papiera, rôzne výtvory z prútia a mnoho zaujímavých techník. „Som rád, že takáto myšlienka prišla a mohli sme spetstriť voľby našim spoluobčanom. Na výstave mi seniori podarovali aj richtársku palicu, tú si umiestnim do kancelárie,aby dopĺňala symboli obce,“ povedal s úsmevom starosta Betliara Július Farkašovský.  

Spestrené voľby v Betliari: Aj TAKTO sa dá spojiť príjemné s užitočným
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM