Peter Simon Správy

Špeciálna technika pre dobrovoľných hasičov: Pomáhať bude aj ľuďom v Rožňave

Dobrovoľní hasiči z Rožňavy dostali od Ministerstva vnútra Slovenskej republiky špeciálnu techniku. V Prešove si ju prevzali aj zástupcovia nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna technika pre dobrovoľných hasičov: Pomáhať bude aj ľuďom v Rožňave
Zdroj: Dnes24.sk

Rožňava dostala od ministerstva do svojich rúk špeciálnu techniku v podobe protipovodňového vozíka. Naše mesto je jednou zo 621 samospráv na Slovensku, ktoré protipovodňový vozík dostali. Špeciálna technika bude umiestnená priamo v obciach, kde bude k dispozícii pre dobrovoľných hasičov na zásahy v čase záplav. Distribúcia vozíkov do 621 samospráv po celom Slovensku bola súčasťou projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, ktorý je financovaný z Kohézneho fondu prostredníctvom operačného programu Životné prostredie.

Dňa 18. decembra 2015 si tak slávnostne prebrali kľúče od nového protipovodňového prívesu aj zástupcovia mesta Rožňava Martin Mikolaj a veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru mesta Rožňava Peter Máté a to priamo z rúk štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia.

„Posilnia sa tak dobrovoľné hasičské zbory obcí v ohrozených územiach a zabezpečí sa pre nich špeciálne vybavenie na okamžitú reakciu na povodne. Veríme, že nová špeciálna technika pomôže účinnejšie reagovať na povodne a znížiť tak spôsobené škody v obciach a lepšie chrániť občanov,“ uviedol Martin Mikolaj z Odboru všeobecnej a vnútornej správy nášho mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM