Peter Simon Správy

Sošky Goskarov čakajú na budúcich majiteľov: Súťažná prehliadka amatérskych filmov už tento víkend!

Gemerské osvetové stredisko (GOS) organizuje už 22. ročník krajského kola celoštátnej postupovej súťaže Cineama.

Ilustračný obrázok k článku Sošky Goskarov čakajú na budúcich majiteľov: Súťažná prehliadka amatérskych filmov už tento víkend!
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Gemerské osvetové stredisko (GOS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje už 22. krát krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže Cineama. Ide zároveň o prehliadku amatérskej filmovej tvorby autorov z Košického kraja, ktorá vyhľadáva talentovaných tvorcov, rozvíja ich kreativitu a zároveň dáva možnosť prezentácie a konfrontácie všetkým záujemcom, ktorí tvoria v tejto oblasti záujmovo-umeleckej činnosti.

„Realizáciou súťaže vytvárame priestor na rozvíjanie záujmov, umeleckej tvorivosti, nadania a technických schopností v oblasti amatérskej filmovej tvorby, a tiež na umelecké stvárnenie skutočnosti, na vyjadrenie názorov, postojov, skúseností autorov filmových diel,“ uvádza Helena Novotná, riaditeľka GOS.

„Diváci, priaznivci nekomerčných filmov, sa môžu aj tento rok tešiť na pestrú paletu žánrov v celkovom počte 36 krátkych snímkov animovanej tvorby, hraných filmov, dokumentov a videoklipov od autorov z Košíc, Spišskej Novej Vsi a Rožňavy, ktorí reflektujú súčasné témy nekomerčným pohľadom nezávislých tvorcov,“ pozýva Anežka Kleinová (GOS) a dodáva. „Ich spracovanie v ničom nezaostáva za profesionálnou tvorbou, a preto bude program atraktívny aj pre širokú verejnosť,“ doplnila.

Príďte sa pozrieť kto tentokrát získa sošku Goskara – Gemerský variant prestížneho a známeho Oscara. Cineama 2018 sa uskutoční v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) v sobotu, 14. apríla 2018 od 9:00 hod. Vstup je voľný.

Program nájdete TU.

Krajskú súťaž z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM