Peter Simon Správy

Sneženie v Rožňave: Cestári sú od noci v pohotovosti, kde nastali najkomplikovanejšie situácie?

V našom okrese sa v noci vybrali na cesty sypače. Perinbaba i nášmu regiónu totiž uštedrila bielu nádielku. Do terénu tak museli byť nasadení cestári. Vypluhovaných bolo 1200 km ciest a spotrebovalo sa 130 ton posypového materiálu.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v Rožňave: Cestári sú od noci v pohotovosti, kde nastali najkomplikovanejšie situácie?
Zdroj: TASR

Cestári z Košického samosprávneho kraja majú za sebou ďalšiu náročnú nočnú zmenu. Postaralo sa o to včerajšie sneženie v našom okrese. Ako sme sa dozvedeli priamo zo strediska v Rožňave, aj v týchto chvíľach sú v plnom nasadení.

Ako nás informoval Peter Kliment, vedúci strediska zo Správy a údržby ciest v Rožňave, pri nočnom zásahu bolo nasadených jedenásť posýpacích vozidiel, tri nakladače a jeden traktor s radlicou. „Počas nočného zásahu bolo použitých 70 ton inertného posypového materiálu a 60 ton chemického posypového materiálu. Posyp interným materiálom sa vykonal na 190 km úseku ciest, chcemický na 210 km ciest. Bolo vypluhovaných 1200 km ciest prvej, druhej a tretej triedy,“ ozrejmil Kliment.

Cestári sa zhodujú, že najkomplikovanejšie situácie v našom okrese sú na horských priechodoch Dobšinský kopec, Súľová, Hrádok, Roštársky kopec, tú všade by si mali vodiči dávať veľký pozor a obzvlášť na Soroške, kde je zakázaných chemický posyp a denne prejde týmto úsekom nespočetné množstvo vozidiel.

Aj počas dnešného dňa sa denná zmena cestárov nezastavila a na cestných komunikácií v celom okrese bolo vidno vozidlá s radlicami. „Vzhľadom na očakávajúce sneženie po celý dnešný deň, budeme pokračovať v údržbe ciest plnom rozsahu,“ doplnil Kliment a dodal, že momentálne cesty v okrese sú pod kontrolou a zjazdné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM