Peter Simon Správy

Snehová kalamita zasiahla aj Rožňavu: Perinbaba priniesla nehody, popadané stromy či neprejazdné cesty!

So snehovou kalamitou bojuje aj Gemer. Perinbaba v okrese nedopriala pokojnú sobotu cestárom, ani policajtom, hasičom či vodičom. Husté sneženie a dážď dokonca zvýšili hladiny vôd v celom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Snehová kalamita zasiahla aj Rožňavu: Perinbaba priniesla nehody, popadané stromy či neprejazdné cesty!
Zdroj: Dnes24.sk

V Košickom kraji zasahovali príslušníci HaZZ v 31 prípadoch, prevažne pri odstraňovaní popadaných stromov, dvakrát išlo o dopravnú nehodu. K prvej z nich došlo na Slaneckej ceste v Košiciach, kde sa zrazili dve osobné vozidlá, druhá sa stala na horskom priechode Soroška, kde cestu skrížil kamión. V súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú hasiči najviac v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves. „Situáciu komplikuje zvýšená hladina riek na niektorých vodných tokoch, napríklad Hornád, Torysa, Olšava, Bodva, Laborec, Roňava a podobne,“ uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Výpadky elektriny pre popadané stromy

Popadané stromy visiace na elektrickom vedení a elektrické vodiče padnuté na cestu zahatali komunikáciu III/5356 Mlynky – Biele Vody. Spadnutý strom na elektrickom vedení bol aj na úseku II/535 – III/5356 Mlynky – smerom na Mašu. Neprejadzná bola cesta III/067012 Rejdová, III/526019 – Markuška – Hanková – Brdárka.

SHMÚ vydal pre okresy, Humenné, Rožňava, Košice-okolie a Trebišov – povodie Roňavy výstrahu 1. stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa, ktorá platí do dnešnej 21:00 hodiny.

Pozrite si zábery, ako to vyzeralo dnes na cestách Gemera !!

Kalamita Gemer
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM