Martin Károly Rôzne

Smolná cesta rožňavských pasažierov: Takto sa načakali na rýchlik

Na túto cestu pasažieri rýchliku nebudú mať dobré spomienky. Na svoj vlak sa už v košickej stanici totiž poriadne načakali a to ešte pred samotným odjazdom. Ich útrapy sa ale neskočili ani počas cesty. A poriadne čakanie následne neobišlo ani Rožňavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Smolná cesta rožňavských pasažierov: Takto sa načakali na rýchlik
Zdroj: Webnoviny.sk

Plánovaný odchod rýchliku Sitno z Košíc smerom do Bratislavy je podľa grafikonu daný na 9:23 hod. No na smolu cestujúcich sa tak v piatok nestalo.„Rýchlik číslo 812 odišiel až o 87 minút neskôr,“ konkretizuje hovorkyňa Železníc Slovenskej repuliky (ŽSR), Martina Pavlíková.

Aké ale boli dôvody meškania? „Počas cesty Košice- Zvolen došlo k poruche rušňa,“ informuje pre zmenu Zuzana Červená, z Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ŽSSK). Na otázku, či už v košickej stanici zistili technici poruchu rušňa a vlak vyrazil aj tak, odpovedať však nevedela.

Nepríjemné a dlhé čakanie následne neobišlo ani cestujúcich v Rožňave. Kým rýchlik z Košíc dorazil do nášho mesta, stiahol svoje meškanie totiž len o šesť minút. Ľudia tak naň museli čakať rovných 81 minút.

Vlak s označením Sitno potom našťastie však svoje meškanie postupne aspoň ako-tak sťahoval. No aj tak vo Zvolene meškal ešte 68 minút. Tu sa Podľa Červenej jeho cesta aj skončila. „Cestujúci od nás dostali dve ponuky, Mohli využiť náhradný spoj podľa vlastného výberu, alebo pocestujú do Bratislavy novou súpravou, ktorú sme pripravili vo zvolenskej stanici,“ dodala hovorkyňa ŽSSK.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM