Správy

Smerujete do Košíc? Rátajte s týmto obmedzením

Pre uzavretie okružnej križovatky Moldavská – Trieda SNP – Alejová v Košiciach zverejnil magistrát mesta odporúčania pre vodičov motorových vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Smerujete do Košíc? Rátajte s týmto obmedzením
Zdroj: TASR

Pre uzavretie okružnej križovatky Moldavská – Trieda SNP – Alejová v Košiciach zverejnil magistrát mesta odporúčania pre vodičov motorových vozidiel. Tí musia využívať náhradné trasy, pretože prejazdnými cez stavenisko sú v jednom pruhu iba smery z Triedy SNP doprava na Moldavskú a z Moldavskej doprava, smer Alejová.

Keďže uzavretie okružnej križovatky, ktorou denne prechádza vyše 70 000 vozidiel, znamená zníženie plynulosti dopravy v širšom okolí, najmä v uzle Moldavská – Popradská, ktorou sú trasované obchádzkové trasy autobusov MHD a prímestskej autobusovej dopravy, odporúča dopravný expert Pavel Titl vodičom motorových vozidiel, aby sa tomuto dopravnému uzlu vyhli.

Vodiči zo smeru od Rožňavy do centra mesta môžu použiť náhradnú trasu s odbočením doprava v mimoúrovňovej križovatke Červený rak (pod Optimou) s prejazdom rýchlostného obchvatu po križovatku VSS a pokračovať po Južnej triede. Zo smeru od centra mesta (Štúrova) na Rožňavu vedie optimálna trasa po Toryskej a Moskovskej až na Sídlisko KVP, s ďalším pokračovaním ku križovatke Červený rak.

Zo smeru Alejová je niekoľko možností v smere jazdy na Terasu. Optimálne je odbočiť na križovatke Alejová – Gemerská k OC Cassovia a po ulici Pri prachárni prejsť na rýchlostný obchvat Červený rak, a ďalej po Myslavskej ceste a Triede KVP na most Moskovská a Toryskú ulicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM