Peter Simon Rôzne

Slovenský Červený kríž organizuje zbierku: Zapojí sa aj územný spolok Rožňava

Slovenský Červený kríž v roku 2016 organizuje celoslovenskú zbierku, do ktorej sa zapojí všetkých 38 územných spolkov prostredníctvom svojich dobrovoľníkov. Prispieť môžete aj v uliciach nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský Červený kríž organizuje zbierku: Zapojí sa aj územný spolok Rožňava
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Celoslovenská zbierka sa uskutoční v termíne od 2. mája do 17. mája 2016, kedy si pripomíname Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Do zbierky sa jednotlivci aj organizácie môžu zapojiť spôsobom príspevku do pokladničky. „Tento rok bude zbierka prebiehať prostredníctvom pokladničiek, do ktorých budú dobrovoľníci SČK zbierať finančné prostriedky v uliciach mesta Rožňava. Májový termín bol stanovený v súvislosti s oslavami Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca,“ uvádza Michaela Letanovská z územného spolu v Rožňave.

Ako spresnila, účel zbierky je v rámci činnosti SČK určený na ochranu zdravia, rozvoj sociálnych služieb, vedy, vzdelávania a telovýchovy, rozvoj dobrovoľníckej činnosti, rozvojovú spoluprácu a humanitárna pomoc a podporu práce s deťmi. „Samozrejme celý výnos zbierky bude použitý na tieto aktivity,“ uviedla Letanovská.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM