Peter Simon Rôzne

Skupina Massriot v ROZHOVORE: Opäť valcujú v súťaži MTV Cover Of The Month, VIDEO

Z nápadu na jeden cover sa stalo nakoniec pravidlo a skupina vydala už v poradí piatu coververziu svetoznámeho hitu v rockovom prevedení. Je to skladba od ZEDD-a a Alessie Cara - Stay.

Ilustračný obrázok k článku Skupina Massriot v ROZHOVORE: Opäť valcujú v súťaži MTV Cover Of The Month, VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Z nápadu na jeden cover sa stalo nakoniec pravidlo a skupina vydala už v poradí piatu coververziu svetoznámeho hitu v rockovom prevedení. Je to skladba od ZEDD-a a Alessie Cara – Stay. My sme oslovili frontmana skupiny Roba Šimka a ich bubeníka Jančiho na rozhovor. Prečítajte si, čo prezradili chalani :)

Prečo práve táto skladba a kde sa natáčal videoklip?

Robo: Túto skladbu, tak isto ako aj tie ostatné, vyberajú ľudia z MTV, produkcia tejto súťaže. Videoklip sme natáčali v jednej starej maštali, ktorá patrí našim hudobným kolegovcom Pál-Balážovcom, za čo im nesmierne ďakujeme, keďže to prostredie dalo klipu aj piesni úžasnú atmosféru a energiu.

Ako dlho vám trvalo nahrať skladbu, natočiť, zostrihať a vydať túto skladbu?

Robo: No ako ste si už mohli viackrát všimnúť, je to taká rýchlovka, keďže je na to neskutočne málo času. V podstate za 2 a pol dňa sme mali hotovú, prearanžovanú a nahratú skladbu, a za ďalší deň sme stihli natočiť, postrihať a vyeditovať videoklip. Na ďalší deň sme už len vyhodili skladbu na internet a prihlásili do súťaže, kam bola nakoniec aj úspešne zaradená.

Poznali ste túto skladbu aj predtým?

Jano: Ja ani veľmi nie, popravde sme žiadnu z týchto skladieb nepoznali, až na výnimku skladieb Paris od Chainsmokers a I Got You od BEBE REXHA, ktoré sme poznali tak zbežne.

Prečo ste sa prihlásili do súťaže MTV Cover Of The Month?

Robo: Prihlásili sme sa z jednoduchého dôvodu, hudba je náš život a radi by sme našu hudbu a našu značku posunuli aj viac do sveta, keďže doma nikto nie je prorokom a my nie sme výnimky.

To znamená, že máte pocit, akoby vás ľudia na Slovensku ignorovali?

Robo: Nie nie, určite to nie je ignorácia, na Slovensku máme stále veľa fanúšikov, ktorí s nami držia a fandia našej tvorbe a za to im ďakujeme. Toto je naša krajina, naša domáca scéna a naše domáce zázemie, ale popravde by to mohlo byť aj lepšie.

Ako by sa to mohlo zlepšiť?

Jano: Rádiá, tie veľké, nás veľmi hrať nechcú, aj keď máme v ponukovom lístku aj skladby, ktoré, aj keď nie prvoplánovo, sú totálne „rádiovky“. Zlepšiť by sa to mohlo práve tým, že ukážeme šéfom domáceho priemyslu, že sme na scéne a sme aj za hranicami, kde oni už o ničom nerozhodujú.

Robo: Uznávam, že má v tomto Janči pravdu. Niekedy sa cítime byť niekým tam hore doslova brzdení, máme na to aj pádne dôvody, ktoré ale nechcem konkretizovať, lebo hádzanie špiny, človeka špiní a ja chcem byť čistý :)

Dáva vám niečo táto súťaž?

Jano: No áno, zrazu je tu zahraničná súťaž s MTV a cítime rast, čo sa týka fanúšikov, sledovateľov a odoberateľov na sociálnych sieťach. Cítime posun, čo sa týka aj povedomia o nás, stúpajú nám čísla, čo sa týka aj koncertov, ale fakt najviac nás teší čítať si komenty v rámci sietí od fanúšikov nielen zo Slovenska, ale aj z Anglicka, Nemecka, južnej Ameriky atď. Neskutočne nás to ženie vpred a dáva nám to neskutočne veľa energie a pocitu, že to má zmysel.

Massriot je opäť na čele hitparády s počtom viac ako 15 miliónov tlesknutí. Zapojiť sa do hlasovania môžete aj vy na tomto linku.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM