Peter Simon Rôzne

Škôlkari v doprave: Svoje schopnosti si overovali priamo pred policajtom

Už v predškolskom období sa dieťa stáva aktívnym účastníkom cestnej premávky. Aby sa tieto slová stali skutočnosťou, v mesiaci apríl v MŠ na Kyjevskej ulici v Rožňave vyvrcholil celoročný projekt pod názvom Škôlkari v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari v doprave: Svoje schopnosti si overovali priamo pred policajtom
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme sa dozvedeli, celoročný projekt bol zameraný na získanie elementárnych poznatkov o doprave, na osvojenie návykov bezpečného správania sa v cestnej premávke. „Na školskom dvore sme vytvorili modelové dopravné situácie s dopravnými značkami, kde si deti vyskúšali bicykle, kolobežky, odrážadlá,“ uviedla učiteľka Monika Hulinová.

Ako dodala, po modelových situáciách prišla na rad tematická prechádzka do centra mesta, viedla frekventovanými križovatkami. V uplynulých dňoch si zas najstaršie deti overili svoje vedomosti v kvíze o doprave, za účasti príslušníka rožňavskej polície. „Odmenou za ich snahu boli ukážky dopravných situácií, s ktorými sa môžu denne stretnúť. V mesiaci jún deti ešte čaká návšteva dopravného ihriska v Rožňave. Sme presvedčení, že nadobudnuté poznatky detí uplatnia teraz, ale aj v neskoršom veku,“ dodala na záver Hulinová.

Foto: MŠ Kyjevská

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM