Peter Simon Kultúra

Seniori v Betliari hodnotili trojročné obdobie: Spomínali na Štúra a hodnotili svoje aktivity

Jednota dôchodcov v Betliari uplynulý piatok hodnotila trojročné obdobie pôsobnosti. Na stretnutí sa zišli dôchodcovia. Medzi prítomnými bol aj starosta obce Ľubomír Zatroch, či čestný občan Ľudovít Šomšák.

Ilustračný obrázok k článku Seniori v Betliari hodnotili trojročné obdobie: Spomínali na Štúra a hodnotili svoje aktivity
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch kultúrneho domu v obci Betliar sa stretlo predsedníctvo a členovia Jednoty dôchodcov Slovenska na svojej hodnotiacej schôdzi, ktorá sa z pravidla koná raz za tri roky. Toto stretnutie venované seniorom bolo rozdelené na dve časti. V prvej sa konalo kultúrne vystúpenie dôchodcov a v druhej sa už riešili záležitosti ohľadom miestnej organizácie dôchodcov.

Na schôdzi sa podľa slov Ondreja Ďurána, predsedu miestnej organizácie Jednoty dôchodcov zišla približne stovka účastníkov a členov spolku. Ako nás informoval, v spolku je registrovaných viac členov, no niektorí sa nemohli dostaviť zo zdravotných dôvodov. „Pri hodnotení budeme klásť aj nové ciele, ktoré majú seniorov nasmerovať k tomu, aby ten ich život bol krásny, aby nestrácali sebavedomie a nemali pocit samoty,“ uviedol Ondrej Ďurán.

Podľa Ďurána organizácia dosahuje fantastické výsledky v tom, že počet členov, ktorí sa zapájajú do akcií je vysoká. Spomenul napríklad turistiku, kultúru, šport, ale aj spoločné popoludnia.

Na schôdzi si členovia pripomenuli aj dvesté výročie narodenia Ľudovíta Štúra a tak isto si uctili minútou ticha nebohých členov organizácie.

Vo videoreportáži nájdete viac vyjadrení a zábery z hodnotenia seniorov v Betliari. Želáme vám príjemné sledovanie.

Seniori v Betliari hodnotili trojročné obdobie
1
Galéria
Seniori v Betliari hodnotili trojročné obdobie
18
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM