Radka Deckerová Kultúra

Seniori reprezentovali naše mesto v družobnom meste Szerencs

Podujatie sa konalo v družobnom meste Szerencs a jeho okolí. Bolo venované Európskemu roku aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami.

Ilustračný obrázok k článku Seniori reprezentovali naše mesto v družobnom meste Szerencs
Foto: Radka Deckerová

V dňoch 3. – 7. októbra 2012 sa desať seniorov z nášho mesta zúčastnilo na pozvanie partnerského mesta Szerencs a Združenia partnerských miest mesta Szerencs (Szerencsi Testvérvárosi Egyesület) podujatia s názvom "Rozhovor na tému: Aktívny život seniorov.“

Aktivít projektu sa zúčastnili seniori z partnerských miest Szerencsa – z Geisenheimu, z mesta Podgora a z Rožňavy, ako aj z hostiteľské­ho mesta.

Vďaka podpore Európskej únie, prostredníctvom ktorej bol projekt financovaný, si mali možnosť účastníci projektu vymeniť svoje skúsenosti či pohľady na život seniorov vo svojom meste, zúčastnili sa tiež množstva podujatí na ktorých spoznali krásy okolia a pohostinnosť tamojších ľudí – napr. výlet do obce Erdőbénye, návšteva dedinky Boldogkőváralja či hradu, ktorý sa v tejto dedinke nachádza.

Počas pobytu boli pripravené prednášky na témy o zachovávaní zdravia, o sociálnej úlohe mesta či debata o kultúre ako hlavnej oblasti aktivít starších a význam celoživotného vzdelávania.

Seniori boli takisto zapojení do skupinových aktivít na tému priebeh demografickej situácie v zúčastnených krajinách, solidarita medzi generáciami.

Seniori reprezentovali naše mesto v družobnom meste Szerencs
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM