Marcel Páleš Správy

Šanca získať nový džob: Na Gemeri má vzniknúť až 300 pracovných miest!

Dve strojárske firmy budúci rok potešia nezamestnaných na Gemeri. Vďaka nim by totiž malo pribudnúť až 300 nových pracovných miest, čo je v oblastiach, ako je Gemer, nemálo potešujúca správa.

Ilustračný obrázok k článku Šanca získať nový džob: Na Gemeri má vzniknúť až 300 pracovných miest!
Zdroj: TASR

V meste Tornaľa neďaleko Rožňavy má v budúcom roku pribudnúť približne 300 pracovných miest. Tie by mali podľa informácií Hospodárskych novín vytvoriť dve strojárske firmy Aries 2 a LVD.

Firmy na Slovensku podnikajú už viac ako desaťročie – Aries 2 sa zaoberá výrobou zdvíhacích zariadení, LVD vyrába stroje na obrábanie kovov. Spoločnosť LVD dostala pred tromi rokmi na podnikanie stimul od vlády vo výške 3,4 milióna eur a zamestnať by mala 250 ľudí. Dôvodom novej práce by mal byť rast zákaziek. Spoločnosť Aries 2 ich podľa informácií HN získa tým, že preberie prácu z nemeckej pobočky. LVD sa zase zvýšil dopyt po nových strojoch.

Zástupca primátora Tornale Ladislav Lax uviedol, že záujem o vstup do priemyselné parku má aj ďalší investor z odvetvia strojárstva. Firma by mala vytvoriť ďalších 50 pracovných miest. „Proces vstupu je však na začiatku, preto ho nebudeme konkretizovať,“ dodal Lax. Problémom však môže byť nedostatok špecializovaných strojárskych profesií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM