Peter Simon Správy

Rušno na rožňavskom jarmoku: Mestskí zasahovali aj v hromadnej šarvátke!

Už ako to každý rok býva zvykom, aj tento rok mesto Rožňava pre obyvateľov pripravilo tradičný jarmok spojený s podujatím Dni mesta Rožňava. Akcia je často spájaná aj so zvýšeným nárastom trestnej činnosti. Vieme čo riešila mestská polícia tento rok!

Ilustračný obrázok k článku Rušno na rožňavskom jarmoku: Mestskí zasahovali aj v hromadnej šarvátke!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu minuloročného jarmoku mestská polícia objasňovala 11 priestupkov priamo súvisiacich s porušovaním ustanovení príslušných VZN, pojednávajúcim o trhovom predaji a organizovaní jarmoku. Tento rok to bolo o niečo menej. „Počas konania Rožňavského jarmoku a Dní mesta 2016 boli v službe všetci príslušníci Mestskej polície, to znamená 16 príslušníkov, rozdelení na nočnú a dennú zmenu. Hliadky denne kontrolovali jarmočníkov pri vstupe do priestorov jarmoku, zabezpečovali verejný poriadok počas programu na tribúnach a prevenčnou hliadkovou činnosťou pôsobili nepretržite v priestoroch jarmoku a blízkom okolí,“ hovorí náčelník polície Róbert Hanuštiak.

Podľa informácií, okrem bežných prehreškov jarmočníkov, príslušníci mestskej polície museli riešiť 9 priestupkov, z ktorých 5 bolo riešených v blokovom konaní a 4 napomenutím. „Riešili sme štyri priestupky nedodržania VZN o konaní príležitostných trhov, ktorých sa dopustili predajcovia, tri priestupky § 47/1/c vzbudzovania verejného pohoršenia a dva priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ spresnil Hanuštiak.

Okrem toho sa však museli policajti popasovať aj pri hromadnej šarvátke. „Príslušníci MsP museli zakročiť v parku na Námestí baníkov pri hromadnej šarvátke podnapitých osôb,“ uviedol Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM