Peter Simon Kultúra

Roztancovaná Rožňava: Na námestí fičal čardáš

V rámci programu jubilejného ročníka pod názvom Rok na Gemeri sa uskutočnil tanečný maratón čardášu priamo pod holým nebom. Tancovalo celé námestie v Rožňave. Pozrite sa na to v našom VIDEU.

Ilustračný obrázok k článku Roztancovaná Rožňava: Na námestí fičal čardáš
Zdroj: Dnes24.sk

Včera sme vám už priniesli reportáž o zahájení jubilejného 20. ročníka folklórneho podujatia pod názvom Rok na Gemeri. Podujatie malo veľmi bohatý program a na svoje si prišli deti, ale aj dospelí a starší návštevníci akcie. Program gradoval počas celého dňa a jednou zo zaujímavostí piatkového dňa bol aj tanečný maratón priamo pod holým nebom na Námestí Baníkov v Rožňave. Tento program sa začal krátko po štvrtej poobede a faktom bol aj veľký počet občanov, ktorí sa tu zišli. „Momentálne tu zažívame náš gemerský maratón a rekord. Ako je vidieť, roztancovali sme celú Rožňavu. Tancuje sa maďarský, slovenský a cigánsky čardáš. Teším sa na účasť, ktorá sa tu dnes zišla a teším sa aj na sobotný galaprogram,“ prezradila riaditeľka GOS Helena Novotná.

Jednou zo zaujímavostí tohto ročníka bola aj ľudová hudba, ktorá sa prezentovala mladým občanom mesta v Larsen bare a Hells/Bells pube, ktorej poslaním bolo zaujať aj mladšiu vekovú kategóriu obyvateľov mesta. „Dúfam, že sa všetkým mladým a rockeristom táto naša hudba zapáči,“ dodala Novotná.
Ako ďalej uviedla, každým rokom sa toto podujatie zdokonaľuje, tento 20. ročník je presunutý do Rožňavy hlavne z kapacitného dôvodu, keďže už priestory v Slavošovciach nespĺňali nápor divákov a účinkujúcich.

My sme vám pripravili videoreportáž z roztancovanej Rožňavy a ďalšie zaujímavé vyjadrenia občanov a ich názor na podujatie. Želáme príjemné sledovanie.

Roztancovaná Rožňava
1
Galéria
Ľudová veselica
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM