Aktualizované Peter Simon Krimi

Rozruch pri vlakovej stanici: Cisterna v plameňoch, vodič v nemocnici, FOTO

Požiar cisterny zamestnal hasičov z Rožňavy. Zasahovali na troch autách. Vodič utrpel popáleniny.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch pri vlakovej stanici: Cisterna v plameňoch, vodič v nemocnici, FOTO
17
Galéria

Rozruch v areáli vlakovej stanice v Rožňave. Požiar cisterny zamestnal hasičov. Na mieste sa okrem nich nachádzala aj polícia a záchranári.

Ako povedal jeden zo zasahujúcich hasičov, Jozef Šimko, na mieste zasahovali tri vozidlá a šesť hasičov. Udalosť sa stala vo štvrtok približne o 13:15 hod. „Naša jednotka bola privolaná do areálu železničnej stanice v Rožňave, kde horela cisterna nákladného vozidla. Jednotka vychádzala na zásah na dvoch vozidlách, a jedno auto bolo na kondičnej jazde. To sa na miesto požiaru dostalo ako prvé a ihneď začalo s hasením,“ povedal Šimko.

Ako doplnil, požiar sa podarilo uhasiť v krátkom čase. „Do okolia nič nebezpečné našťastie neuniklo. V cisterne bol mastenec. Obsah cisterny sa následne prečerpával do ďalšej pristavenej cisterny. Vodič nákladného vozidla utrpel popáleniny dolných končatín a bol prevezený na ošetrenie do rožňavskej nemocnice,“ doplnil Šimko.

Hovorca košickej polície uviedol, že na miesto boli vyslané záchranné zložky. „Po preverení na mieste zistili, že na vykládkovej koľaji v železničnej stanici Rožňava došlo pri prečerpávaní mastenca z cisterny nákladného auta do železničného vozňa k elektrickému skratu riadiacej skrinky, ktorý zapálil hydraulický olej. Vodič (52) nákladného vozidla pri hasení požiaru utrpel popáleniny dolných končatín a bol prevezený RZP do nemocnice,“ uviedol Szabó.

Pri požiari došlo k poškodeniu plášťa cisterny s predbežnou škodou na vozidle vo výške 30 000 eur.

„Poverený príslušník železničnej polície v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví,“ dodal krajský policajný hovorca.

Obrazom: Rozruch pri vlakovej stanici, horela cisterna
17
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM