Peter Simon Správy

Rožňavu a okolie zasiahlo husté sneženie: FOTO priamo z ciest!

Rožňavu a okolie zasiahlo husté sneženie. Priamo z terénu vám prinášame zábery!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavu a okolie zasiahlo husté sneženie: FOTO priamo z ciest!
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste husto sneží. Dočkáme sa ešte poriadnej zimy?

Po dlhšom čase sme sa opäť dočkali. V utorok, 16. januára 2017 v podvečerných hodinách začalo v našom meste husto snežiť. Za okamih sa Rožňava ocitla pod bielou prikrývkou.

V galérii nájdete aktuálne fotografie až z Dobšinskej ľadovej jaskyne, kde sme sa vybrali autom. Snehu je tam veru neúrekom a poriadna zima, na cestách si treba dávať veľký pozor, je tam množstvo snehu. Autá sme veľa nestretli, asi päť dohromady, a z toho jedno cestárske, ktoré síce sneh odhŕňalo, no za okamih sa ho na ceste opäť nahromadilo niekoľko centimetrov.

Perinbaba si na nás po dlhšom čase spomenula a v týchto chvíľach nám nadeľuje poriadnu nádielku čerstvého snehu. Vyzerá to na samé problémy, keďže za krátku chvíľu na cestách pribudla niekoľkocenti­metrová vrstva nového snehu.

Pozor si musia dávať hlavne vodiči. Cesty sú síce zjazdné, avšak takmer všade sa nachádza na vozovke súvislá vrstva snehu. Podľa meteorológov v nočných hodinách hrozí aj poľadovica.

Zisťovali sme situáciu na cestách v našom okrese priamo od cestárov. Ako uvádzajú, zasnežené cesty čakajte od Tornale až po Lipovník. Na ceste sú približne 2 cm nového snehu. Dobšinský kopec hlási 3 cm nového snehu. Na Soroške je podľa cestárov len mokrá vozovka.

Snehu, ktorý dotvára tú pravú zimnú atmosféru sa potešia najmä deti.

Obrazom: Okres pod snehom
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM