Peter Simon Šport

Rožňavský tím bral v Dobšinej striebro v A3: Bola to lotéria s počasím

Dobšinská zima. Jediné zimné rally podujatie, v rámci ktorého si môžu aj na Slovensku súťažné posádky vyskúšať ako chutí jazda na pneumatikách s hrotmi. Túto možnosť si nenechal ujsť ani Kesko Racing Team.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský tím bral v Dobšinej striebro v A3: Bola to lotéria s počasím
Foto: Jozef Pisch

Rožňavský tím už klasicky na Dobšinskej zime reprezentovala posádka František Fusko – Štefan Tököli na vozidle Seat Leon TDi. Fero Fusko je rodený Dobšinčan a tak nečudo, že na tunajšiu súťaž sa už vopred tešil.

„Samozrejme, je veľmi dobré, ak sa môžeme na začiatku sezóny zviezť v súťažnom aute a nabrať pred sezónou trochu tempo. Ešte lepšie je, ak je to na tratiach, ktoré dôverne poznám,“ hodnotil Fusko.

Posádka Kesko Racing Teamu nakoniec dojazdila na krásnom druhom mieste v triede A3, v rámci Dobšinského pohára.

Ako informoval Miro Majláth, Dobšinské trate sú síce Ferovi s Pištíkom dôverne známe, no v prípade tohtoročnej, jubilejnej XV. Dobšinskej zimy 2017 sa na ich zjazdnosti podpísalo aj počasie. Tesne pred štartom samotnej súťaže sa totiž počasie doslova zbláznilo a z takmer mesiac trvajúcich mrazov sa zrazu oteplilo. To spôsobilo, že sa sneh na rýchlostných skúškach postupne topil. Navyše rýchlostnú skúšku Eurobus absolvovali súťažné posádky z veľkej miery na čistom asfalte.

„Boli to ťažké podmienky. Niekde bol sneh, inde ľad či blato. Pneumatiky s hrotmi síce fungovali, ale máme ťažké auto a bolo to náročné. Na Eurobuse to na čistom asfalte aj poriadne šmýkalo, ale aspoň si diváci užili trochu šmykov. Do súťaže sme išli s cieľom odskúšať auto a hlavne mu veľmi neublížiť, čomu sme prispôsobili aj naše tempo. Napriek tomu sme sa neubránili drobnému výletu, keď nás mäkký sneh potiahol trochu mimo trať. Nič vážne sa však nestalo a my sme pokračovali ďalej, bola z toho iba časová strata. Bolo to fajn a my sme radi, že sme v cieli,“ zhodnotil Dobšinskú zimu 2017 Fero Fusko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM