Peter Simon Rôzne

Rožňavskí psíčkari so zaujímavou prednáškou v detskom domove: Deti smerujú k správnemu postoju ku zvieratám

Prednáška sa konala pod vedením Ladislava Hlatkeho a Ladislava Janespála. Deťom priblížili to, čo ich práca obnáša. Pozrite si foto v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí psíčkari so zaujímavou prednáškou v detskom domove: Deti smerujú k správnemu postoju ku zvieratám
36
Galéria

V dnešnej dobe sa rozšíril chov psov a tým podľa slov Ladislava Hlatkeho i problematika, ako so socializáciou psov medzi sebou, tak aj voči deťom a ostatným obyvateľom. Taktiež nehovoriac o ďalších problémoch.

Klub Športovej Kynológie Slovakia sa rozhodol riešiť v meste a regióne celkovo túto problematiku priamymi prednáškami po školách a iných zariadeniach.

Jedna zaujímavá pod vedením Ladislava Hlatkeho a Ladislava Janespála sa uskutočnila v piatok 17. februára 2017 v Detskom domove Ružová v Rožňave. Ladislav Janespál ako profesionálny policajt so špecializáciou na vyhľadávanie osôb prednášal mimo kynológie aj o pátraní po deťoch a iných osobách. Cieľom bolo priblížiť deťom potrebné informácie, aby sa už v tomto veku mohli oboznámiť s tým, aké následky môžu mať úteky zo zariadení a aby sa im do budúcna mohli vyhnúť.

„Popri svojej činnosti sme sa rozhodli túto formu prednášok robiť na vlastné náklady. Navštívili sme detský domov, kde sme samozrejme popri tejto problematike venovali pozornosť i odbornej časti kynológie,“in­formoval Hlatky.

Ladislav Janespal prednášal časť športovej a služobnej kynológie. Spolu s Ladislavom Hlatkym, ktorý sa venuje popri športovej kynológii aj takzvaným bojovým plemenám a špecializuje sa na výchovu týchto plemien, a to hlavne na ich socializáciu a športovú činnosť začali prednáškou u sociálne slabších detí, aby ich nasmerovali k správnemu postoju ku psom celkovo.

„Tento domov už niekoľko ukážkových akcií malo možnosť absolvovať. Rozhodli sme sa to riešiť s nimi i formou prezentačnej prednášky. Je to ozaj pre dnešnú dobu jedinečný nápad nasmerovať deti od určitého veku k správnej výchove a manipulácii so psom celkovo,“ spresnil pre náš web Ladislav Hlatky.

Deti si mali možnosť pozrieť rôzne kynologické pomôcky, ktoré sú potrebné k tejto činnosti. Prednášajúci im presne vysvetlili ako si v prvom rade vybrať svojho miláčika a ako začať s jeho výchovou. Najmenší si vypočuli niekoľko slov aj o očkovacom programe pre psíkov, ktorý je tiež nesmierne dôležitý ako i zákony a povinnosti spojené s dražbou psa.

"Sociálne slabším deťom sa to páčilo a ostali sme i my prekvapení z ich prístupu k psom a ostatným zvieratám. Mohli si vyskúšať rôzne kynologické pomôcky a zaujali ich nielen klubové výcvikové videá ale i prezentačné videá. Akcie, ktorými žiakov základných a stredných škôl oboznámime s kynológiou máme na pláne organizovať častejšie, a tým priblížiť študentom problematiku a povinnosti spojené so psami, " informoval Ladislav Hlatky a dodal, atmosféra bola plná zábavy ale taktiež i vážneho postoja k našej práci.

Obrazom: Prednáška o kynológii a pátraní po nezvestných deťoch
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM