Peter Simon Rôzne

Rožňavskí mestskí policajti nemajú núdzu o kuriózne zážitky: Príbehy, ktoré sa môžu stať len u nás :)

V reálnom živote mestská polícia denne vykonáva nespočetné množstvo činností, kde svojou prítomnosťou pôsobí preventívne na potenciálnych páchateľov a dozerá na pokoj v meste. Počas svojej práce však zažívajú aj rôzne vtipné, či skôr kuriózne príhody.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí mestskí policajti nemajú núdzu o kuriózne zážitky: Príbehy, ktoré sa môžu stať len u nás :)
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi najčastejšiu činnosť mestskej polície patrí dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku a v rámci toho i dohľad nad udržiavaním čistoty a poriadku v meste. Denne hliadky mestskej polície musia riešiť občanov, ktorí svojim správaním alebo konaním narúšajú verejný poriadok.

Takéto riešia najčastejšie

„Medzi najčastejšie riešené priestupky patrí napríklad znečisťovanie verejného priestranstva, porušovanie nočného pokoja, vzbudzovanie verejného pohoršenia a v neposlednom rade i priestupky súvisiace s porušovaním bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ povedal pre náš portál rožňava24.sk náčelník polície Róbert Hanuštiak.

Príslušníci mestskej polície v našom meste okrem bežnej práce zažívajú niekedy aj vtipné a kuriózne zážitky a príhody. Náčelník Róbert Hanuštiak nám niekoľko z nich prezradil.

Od sci-fi k materinskej láske…

Prvá story je z kategórie sci-fi záhad. Slúži zároveň aj ako dôkaz, že rožňavskí mestskí policajti dostávajú niekedy v uvodzovkách, skutočne dôležité oznamy. „Veliteľovi zmeny bolo nahlásené, že v záhrade pri rodinnom dome sa pohybuje cudzia mačka,“ vyberá zo zoznamu kuriozít, Róbert Hanuštiak.

Ďalší príbeh netreba veľmi opisovať. "Veliteľovi zmeny bolo telefonicky oznámené, že už dlhšiu dobu na Ul. Hviezdoslavovej parkuje motorové vozidlo na verejnej zeleni. Vyslaná hliadka však nevedela nájsť žiadne takéto vozidlo a až po následnom preverovaní bolo zistené, že volajúci nie je z Rožňavy a auto síce parkuje na Ul. Hviezdoslavovej, ale v Revúcej, " rozpráva ďalej Hanuštiak, náčelník Mestskej polície v Řožňave.

Materinská láska tiež často nemá hraníc, ako náš región.„Matka požiadala o pomoc mestskú políciu, aby zakázala chov psa v jej byte, ktorého chová jej syn, ktorý s ňou žije v spoločnej domácnosti,“ vyberá z nekonečného zoznamu oznámení načelník.

A zas mačka, ale akčná :)

Hliadka mestskej polície bola vyslaná do predajne, kde v nočných hodinách sa asi dva dni spúšťal alarm. Predavačky zistili, že sa pod regálmi nachádza mačka, ktorú nevedeli vyhnať, nakoľko sa aktívne bránila. Hliadka mačku odchytila a umiestnila do karanténnej stanice,“ opisuje ďalšiu z príhod náčelník mestských policajtov v Rožňave, Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM