Aktualizované Peter Simon Šport

Rožňavskí futbalisti majú dôvod na radosť: Postúpili do 3. ligy! VIDEO

Na posledný zápas do Strážskeho cestovali futbalisti aj desiatky fanúšikov. Čo nám prezradil bezprostredne po hre futbalista Filip Kovács?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí futbalisti majú dôvod na radosť: Postúpili do 3. ligy! VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V 30. kole 4. ligy Juh cestovali Rožňavčania na trávnik súpera do Strážskeho. Po polčase ešte nič nebolo rozhodnuté. Do šatne vstupovali futbalisti za stavu 0:0.

Na zápas okrem futbalistov cestovali aj desiatky fanúšikov z nášho mesta až dvoma autobusmi.

Napokon však klub ŠK Strážske porazili stavom 0:2. O prvý gól sa postaral Jaroslav Figúr a druhý do siete súpera, a tým postup zaklincoval v 87 minúte, Miloš Gallo.

„Sme MAJSTRI IV. ligy Juh. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na tomto úspechu. Netvrdíme, že to bolo jednoduché, ale určite to stálo za to. POSTUP je náš,“ informuje oficiálna facebook stránka futbalového klubu MFK Rožňava.

Po dlhých rokoch snaženia Rožňava ukázala svoj potenciál. Futbalisti Klubu MFK Rožňava postúpili do 3. ligy, kde budú v novej sezóne bojovať o čo najlepšie umiestenie.

„Čakal nás psychicky náročný zápas, pretože sme museli vyhrať. Vypracovali sme si veľa šancí a rozhodnúť sme mali už v 1. polčase, aj keď výkon nebol úplne ideálny. Vycestovali s nami perfektní fanúšikovia, ktorí nám strašne pomohli,“ hovorí Filip Kovács.

Po záverečnom hvizde vypukla obrovská radosť, eufória, spev aj pokriky. „Oslavy boli dlhé a krásne. Bol to pre nás všetkých nezabudnuteľný deň a bodaj by sa nám to ešte raz podarilo v rožňavskom drese zažiť. Zopár dní si tento úspech užijeme a pomaličky sa musíme začať pripravovať na ďalšiu sezónu,“ doplnil Kovács.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk/Futbalnet.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM