Peter Simon Rôzne

Rožňavské stredné školy po prázdninách opäť ožili: Prišli noví žiaci i riaditeľ!

Po dvojmesačných prázdninách sa žiaci vracajú do svojich tried. Pre stovky bývalých deviatakov je však prvý deň na strednej škole premiérou. My sme sa boli pozrieť, ako sa už udomácnili nový prváci na strednej zdravotníckej ale aj gymnáziu.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské stredné školy po prázdninách opäť ožili: Prišli noví žiaci i riaditeľ!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch mesiacoch, ktoré strávili rozlezení po dovolenkách či brigádach, sa opäť vracajú do školských lavíc. Mnohí z nich ale po prvý raz do novej školy. Zaujímavosťou je aj nový riaditeľ Strednej zdravotníckej školy v Rožňave pán Ľuboš Lipták. „Na post riaditeľa som sa prihlásil do výberového konania v minulom roku, bol som úspešný a vlastne od 1.7. 2014 som sa stal novým riaditeľom. Predošlé vedenie školy robilo všetko pre úspech a škola pod vedením bývalej riaditeľky napredovala, získala si veľmi dobré meno a my sa budeme musieť snažiť, aby sme si toto meno aj v budúcnosti udržali,“ prezradil Ľuboš Lipták.
Ďalej dodal, že sa tento rok otvorili tri triedy denného štúdia, čo zahŕňa odbory zdravotníckeho asistenta, maséra. Jedna trieda je s vyučovacím jazykom slovenským a druhá s maďarským. Ďalej sa otvorilo nadstavbové štúdium diplomovanej zdravotnej sestry, zdravotnícky záchranár a zdravotnícky asistent.

Študenti sa tešia z novej školy

Oslovili sme aj študentov zdravotníckej školy a gymnázia, ktorí neskrývali radosť z nového spoznávania a prostredia. „Ja som sa tešil na zmenu, na nových ľudí i na školu, páči sa mi odbor masér a to bol asi dôvod prihlásenia sa na toto štúdium," povedal prvák zo zdravotníckej.

„Teraz nám rozdali učebnice, máme to dnes ešte voľnejšie, ale už čoskoro sa to začne a budem musieť popracovať na sebe a dúfam, že úspešne zvládnem štúdium na tejto skole,“ povedala študentka zdravotníckej ško­ly.

„Tak vlastne zaujímam sa o výpočtovú techniku a programovanie no a vlastne nato, aby som sa mohol pohybovať v tomto smere, potrebujem angličtinu. Preto som si vybral štúdium na gymnáziu v Rožňave v bilingválnej triede. Mal som možnosť stretnúť starých známych, ale spoznávame sa aj so spolužiakmi,“ prezradil Janko.

Viac sa dozviete vo videorepotáži.

Rožňavské stredné školy privítali nových prvákov
1
Galéria
Rožňavské stredné školy privítali nových prvákov
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM