Peter Simon Správy

Rožňavské námestie patrilo deťom: Počas piatkovej akcie si užili kopec zábavy + FOTO a VIDEO

Na Námestí baníkov v Rožňave sa vo veľkom oslavovalo. Konala sa tam totiž predčasná oslava Medzinárodného dňa detí. Kopec atrakcií, zábavy a detský smiech všade na vôkol, pozrite si fotky a video ;)

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské námestie patrilo deťom: Počas piatkovej akcie si užili kopec zábavy + FOTO a VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Sviatok všetkých detí je už tu, v Rožňave sa však oslavovalo o pár dní skôr, presnejšie uplynulý piatok 29. mája a to na Námestí baníkov pred Veselou farmou a Radnicou. Pre deti boli počas viacerých hodín pripravené rôzne atrakcie. „Som spoluorganizátorom tejto prekrásnej akcie. Ako vidíte, počasie nám vyšlo a stretlo sa tu kopec detí. Mám pocit, že táto akcia je kvalitne spracovaná a som rád, že sme sa spolu s priateľmi odhodlali niečo takéto organizovať priamo na Námestí baníkov v našom meste,“ dodal jeden z organizátorov podujatia Rudolf Pažítka. Ako ďalej spomenul, jednou z hlavných myšlienok bolo dostať ľudí do mesta.

Oslovili sme aj Madeleine Šebeňovú z Veselej Farmy. „Som rada, že nám toto podujatie s vysokou účasťou detičiek, rodičov a starých rodičov vyšlo. Pri debate s Rudkom Pažítkom mi napadlo, že naše námestie má predpoklady na usporiadanie rôznych akcií. Oslovili sme preto mesto so spoluorganizáciou a to nám vyšlo v ústrety. Ďakujem Števovi Liptákovi, ktorý so svojím združením VESNA vytvoril perfektnú dobovú atmosféru a priblížil ľudové umenie detičkám. Ruku k dielu pridali CVČ Rožňava, Chalani Molnároví z Kolovratu, Mišo Garguš z KGB, Milan Capák, Hasiči so Slavošoviec, Peťo Szőlős a títo všetci naši priatelia svojou nezištnou pomocou vytvorili úžasnú atmosféru. Všetkým zo srdca ďakujem.“

Počas celého dňa sa priamo na námestí hral bedminton, hokejbal. V priebehu akcie nechýbali ukážky hrania na ľudové nástroje, vozenie na koníkoch či všakovaké súťaže. Deti si mohli priamo vyskúšať aj starodávnu výrobu hračiek. „Pre detičky sa mi hrá vždy super. Je to dobrý pocit a dokážu dať naplno najavo svoju radosť, čo je pekné. Akcia vydarená, takže sa cítime super,“ uviedol pre náš web spevák Robo Šimko.

„Detí je dosť, majú radosť. Ja som pridal ruku k dielu v rámci hudobnej stránky s mojim synom a ako kočiš s koníkom. Povozil som deti a boli šťastné. O to nám vlastne šlo,“ uviedol Milan Capák.

„Keď sa pozriete na tie šťastné oči detí tak vidno ako sa im tu to všetko vlastne páči, je to fantastické. Sám som prešiel rôzne atrakcie a vyskúšal som si napríklad aj lukostreľbu,“ dodal primátor mesta Pavol Burdiga.

Nami opýtané deti neskrývali radosť a počas celej piatkovej akcie. Ich vyjadrenia pripravujeme v reportáži.

Pozrite si FOTO a VIDEO z piatkovej oslavy Medzinárodného dňa detí na Námestí baníkov v našom meste!

Fotoalbum 2

Fotoalbum 3

Deň detí na Námestí baníkov v Rožňave
1
Galéria
Obrazom: Rožňavčania si užili svoj deň na Námestí baníkov naplno (1)
35
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM