Peter Simon Správy

Rožňavské kupko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?

Obľúbené rožňavské kúpalisko počas horúceho víkendu praskalo vo švíkoch. Návštevníci, ktorí na kupko zavítali počas dvoch voľných dní, sa dajú rátať v tisícoch.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kupko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské kúpalisko odštartovalo sezónu pred týždňom (27.6.). Otváračková sobota však veľa návštevníkov neprilákala. Slniečko sa skôr skrývalo a lístok na rožňavské kúpalisko si kúpilo len zopár ľudí.

Horúčavy, pred ktorými náš okres varovali i meteorológovia, sa však tento víkend naozaj dostavili. Plážová plocha kúpaliska sa zaplnila dekami a uterákmi a narozdiel od predošlého víkendu mal personál kúpaliska čo robiť. Návštevníci, ktorí si pri bráne kúpili lístok, sa dali počítať v tisícoch. Prevádzkovatelia kúpaliska ešte presné číslo nemajú, už v porovnaní s minuloročným júlom to však vyzerá na slušnú návštevnosť.

Presné čísla ešte nemáme, ale v sobotu to bolo viac ako 800 návštevníkov a v nedeľu viac než 1 000 návštev­níkov," uviedla pre portál Rožňava24 Domiková z Technických služieb. Takmer dve tisícky predaných lístkov za celý víkend sú slušným číslom. „No nerátame tam ZŤP a dopredu zakúpené permanentky. Za tohtoročnú sezónu sa dá nazvať víkendová návštevnosť rekordnou, ale sezónu sme spustili len nedávno, tak veríme vo vyššie denné počty,“ dodáva Domiková.

Ako nás ďalej informovala minulý rok bolo dohromady na kúpalisku predaných 11 582 vstupeniek, čo považujú za zlý rok. Priemerne bránou kúpaliska v Rožňave počas sezóny prejde až 20 000 ľudí.

Návštevníci sa zaiste potešili novým stolom pri bufetoch. Vstupné na kúpalisko sa oproti minulému roku zmenilo, presnejšie narástlo o 0,50 eura.

My sme sa boli dnes pozrieť na kúpalisko a zhotovili zaujímavé fotky, ktoré nájdete v našej galérii ;)

Kúpalisko v Rožňave dňa 6. júla 2015 (pondelok)
33
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM