Peter Simon Správy

Rožňavské kúpalisko v číslach: Ako sa mu tento rok darilo?

Tohtoročnú sezónu má naše plážové kúpalisko definitívne za sebou. Prevádzkovatelia hodnotia uplynulé letné mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kúpalisko v číslach: Ako sa mu tento rok darilo?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Už aj posledné prázdninové dni sú v nenávratne preč a kúpaliská môžu bilancovať. Rožňavské plážové kúpalisko tento rok privítalo prvých návštevníkov 24. júna a sezónu potiahlo až do konca prázdnin, teda 3. septembra. Ako sme sa dozvedeli niekoľko plavcov mali aj v nepriaznivom počasí, kúpalisko počas sezóny nikdy nezatvára, čísla oproti vlaňajšku vzrástli.

Ako informovala Marta Domiková z kúpaliska v Rožňave, na rožňavské plážové kúpalisko prišlo počas tohtoročnej letnej sezóny presne 18 911 návštev­níkov. Je to asi o 4 707 ľudí viac ako v minulej sezóne. Celkovo hodnotia sezónu ako dobrú, s tým, že vyššie boli aj tržby.

„Sezóna prebehla bez vážnych úrazov. Ošetrovali sa drobné škrabance a uštipnutia včelami. Plavčíci zasahovali dvakrát pri kúpajúcich sa a to kvôli kŕčom v nohe,“ spresnila.

Najsilnejší bol začiatok augusta

Najvyššiu návštevnosť malo kúpalisko počas prvých augustových dní, počas ktorých boli na Slovensku tropické horúčavy. V júni na kúpalisko prišlo 1 902 návštevníkov, na ďalší mesiac zaznamenali rapídny nárast, a to presne 7 643 návštevníkov. Podľa Domikovej v auguste a prvých septembrových dňoch si prišlo zaplávať 9 366 ľudí.

„Celkový príjem kúpaliska tento rok činil približne 44 000 eur. V tom je zahrnutá tržba zo vstupného, prenájom bufetov a spotreba el. energie,“ doplnila Marta Domiková.

Nevyhli sa ani menším poruchám

Pracovníci sa museli popasovať aj s poruchami. „Menšie poruchy sa odstraňovali priebežne počas prevádzky, a to opravy schodov do bazéna, výmena dlaždíc v detských bazénoch, opravy spŕch v brodiskách, oprava pitiek a čerpanie vody spod fólie. Prebiehalo pravidelné kosenie trávy a strihanie živých kríkov. Voda v plaveckom bazéne a detských bazénoch vyhovovala hygienickým požiadavkám počas celej sezóny a bola vyhrievaná na 24 – 26 stupňov,“ hovorí Domiková.

Väčšia porucha nastala pri kotly. „Týždeň pred ukončením sezóny už nenaštartoval. Teplota vody klesla na 20 stupňov. Návštevníkom sme sa ospravedlnili a poskytli im polovičné vstupné. Celkovo sezónu vnímame za lepší priemer čo sa týka návštevnosti aj počasia,“ spresnila Domiková.

„Po ukončení sezóny, v týchto dňoch prevádzame upratovacie práce, všetko odložíme a samozrejme vypustíme vodu z bazénov. Takto sa to zazimuje a toto je bodka za našou letnou sezónou,“ povedala na záver Marta Domiková z kúpaliska v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM