Peter Simon Basketbal

Rožňavské kadetky: II. kolo v lige za sebou s 50% úspechom

Počas minulého víkendu kadetky z Rožňavy odohrali dva zápasy, ktoré boli pre nich ťažšie. Dôvodom bol neúplný káder hráčok.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kadetky:  II. kolo v lige za sebou s 50% úspechom
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu mali kadetky z družstve sedem hráčok a v nedeľu iba šesť hráčok. Proti Bardejovu, ktoré má dobre zohraté družstvo a je vedené hráčkou, ktorá už má skúsenosti aj z extra ligy žien, veľa šance na úspech Rožňavčanky nemali. „Naše hráčky v prvom polčase hru totálne zbabrali. Hrali s príliš rešpektom, robili také základné chyby a súperky to využili. Hrali sme neskutočne zbrklo, zbavovali sme sa skoro lôpt a urobili sme veľa stratených prihrávok a chýb,“ komentovala trénerka Mary.
No druhý polčas bol už úplne iný, lepší, hráčky sa pozbierali a prehrali ho iba o 4 body. „Hlavne ukázali, že hrať vedia, predviedli pár pekných a vydarených signálov, dalo sa na to už pozerať, aj keď im citeľne chýbala naša Terka Krajcová,“ dodala trénerka Mary.

Čo sa týka zápasu so Spišskou, tiež ho to nemali ľahký, posilnilo ich pár hráčok a ich hra skvalitnela. Najväčšiu výhodu mali vo vysokej hráčke, ktorá kadetkám z Rožňavy nastrieľala 22 bodov. „Hru sme napokon dotiahli do víťazného konca a vyhrali sme ju, ale nebolo to ľahké,“ prezrádza trénerka Mary.

I. zápas : ŽBK RV : BKM BJ 53 : 88 ( 12:27, 9:25, 16:21, 16:15 )
II. zápas : ŽBK RV : ŠKBD SNV 66 : 63 ( 16:16, 16:17, 14:10, 20:10 )

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM