Peter Simon Správy

Rožňavská vatra a dvojnásobný rekord: Účasť ľudí milo prekvapila + FOTO, VIDEO!

Vatra slobody a zápis do Slovenskej knihy rekordov a to hneď dvojnásobne. Nad mestom Rožňava sa zišli stovky ľudí. Spolupatričnosť občanov mesta a návštevníkov sa postarala o dvojnásobný zápis do Slovenskej knihy rekordov. Prečítajte si viac ;)

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská vatra a dvojnásobný rekord: Účasť ľudí milo prekvapila + FOTO, VIDEO!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná Vatra slobody, ktorá sa uskutočnila v piatok 8. mája v Rožňave sa niesla v znamení zábavy, dobrej hudby, ale aj pokusu o zápis do Slovenskej knihy rekordov a to hneď dvakrát. Zaujímavú udalosť pod záštitou primátora mesta Pavla Burdigu organizovalo mesto Rožňava po druhýkrát. Tento ročník bol však nevšedný. " K vatre a mesiacu máj neodmysliteľne patrí aj opekačka. Tak prečo ju neurobiť vo veľkom. Takto asi vznikla tá moja myšlienka. Rozhodli sme sa teda opiecť najväčší krajec chleba, ktorý okvapkáme masťou, no to nie je všetko. Druhým je najväčší počet okvapkaných chlebíkov," hovorí primátor mesta Pavol Burdiga.

Podujatie začalo piesňami folklórneho súboru Dubina. Počas toho sa už všetko pripravovalo na úspešné zdolanie oboch rekordov. Za pomoci zamestnancov a poslancov MZ sa teda mohlo okvapkávať. Prvým úspešným rekordom, ktorý bude zapísaný do Slovenskej knihy rekordov, je najväčší krajec chleba. Ten má dĺžku presne 183 cm, čo je aj viac, ako priemerná výška človeka. Šírka obrovského krajca chleba je 10 cm. „Chlieb sme piekli z 12 kg cesta. Museli sme vyrobiť špeciálnu formu a upraviť aj rezačku,“ uviedol majiteľ pekárne Július Flesár.

Druhým rekordom bol najväčší počet okvapkaných chlebíkov. Šikovnosť poslancov a zamestnancov MsÚ Rožňava, no neodmysliteľne aj prítomnosť stoviek ľudí, sa postarala aj o druhý zápis do Slovenskej knihy rekordov. Počet opkvapkaných chlebíkov sa zastavil až na neuveriteľnom čísle 1 231. Tie sa rozdali v priebehu niekoľkých minút. Podľa slov návštevníkov sa na vatre v Rožňave mohlo zoskupiť viac ako 1 500 ľudí. Mesto Rožňava tak dvojnásobne rekordovalo a môže si povedať, že ako prvé na Slovensku. Práve tento titul mestu už nikdy nik nevezme. „Ďalšou zaujímavosťou je, že pre návštevníka sme pripravili všetko zadarmo, môže sa najesť napiť a samozrejme zabaviť. Myslím, že raz sa dá aj takto,“ dodáva v rozhovore Burdiga.

Následne na vatre vystúpila country skupina Betliarske vidly a dievčenská formácie Mixtape. Nechýbala ani zaujímavá laserová show, ktorú si pochvaľoval nie jeden návštevník. Po týchto podujatiach prišlo na rad zapálenie vatry, o čo sa postaral primátor Burdiga a prednostka MsÚ Erika Mihaliková. Zábava pokračovala do skorých ranných hodín. „Táto vatra združila kopec ľudí, aj počasie je veľmi dobré. Super vydarená akcia,“ uviedol poslanec MZ Milan Capák.

Viac vyjadrení primátora mesta, ako aj návštevníkov, ich postrehy a možno aj seba nájdete v našej videoreportáži!

Rožňavská vatra bola tento rok rekordná. A to až dvojnásobne ;)
1
Galéria
Vatra a zápis do slovenskej knihy rekordov - Rožňava
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM