Správy

Rožňavská nemocnica ďalej napreduje: Zrekonštruovali čakáreň na Rtg oddelení

Rožňavská nemocnica, ktorá od roku 2012 patrí do skupiny regionálnych nemocníc Svet zdravia, ďalej napreduje a prináša viaceré novinky do svojej zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská nemocnica ďalej napreduje: Zrekonštruovali čakáreň na Rtg oddelení
Foto: Radka Deckerová

Starú podlahu vymenili za nový gumolit, nové stoličky, kávomat, už možno chýba len nejaké rádio do pozadia. Väčšina opýtaných sa nám mimo kameru vyjadrila, že boli milo prekvapení s vynovením čakárne. Už sa nebudeme viac podkýňať o starý gumolit.

Ďalšie novinky v nemocnici

Nové prístrojové vybavenie získalo oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny. Konkrétne na pracovisku centrálnych operačných sál bol zakúpený nový anesteziologický prístroj S/5 Aespire s kompaktným monitorom Datex – Ohmeda.

Na chirurgickom oddelení sa zaviedla nová metodika ošetrovania intrakapsulárnych zlomenín stehennej kosti G-kompresívnou skrutkou. Jedná sa o mini-invazívnu metodiku s krátkym operačným časom a minimálnym kožným rezom. Podľa dostupných informácií ostatné klinické pracoviská v okolí ešte tento progresívny lekársky postup ešte nezaviedli a Rožňavská nemocnica v tomto smere drží primát.

„Vrámci skvalitňovania služieb pacientom nemocnica od marca rozširuje ponuku endoskopického vyšetrenia horného aj dolného zažívacieho traktu mimo pracovnej doby, t.j. každú druhú sobotu v mesiaci na presne určený čas. Vyšetrenia budú realizované na gastroenterolo­gickej ambulancii – endoskopii, odborne školeným personálom. Na uvedené vyšetrenia možno objednávať pacientov telefonicky každý deň po 13.00 hod. na telefónnom čísle 058/7771 273. Vy­šetrenie bude spoplatnené v zmysle platného cenníka výkonov a služieb sumou 35€. Služba je určená pacientom, ktorí z rozličných dôvodov nemôžu prísť na vyšetrenie v pracovné dni“, informoval hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Zdroj: Peter Simon

Zrekonštruovaná čakáreň na Rtg oddelení
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM