Peter Simon Správy

Rožňave opäť hrozia búrky: Vydali už druhý stupeň výstrahy!

Počasie môže opäť poriadne zmeniť svoju tvár. Meteorológovia varujú náš okres pred búrkami.

Ilustračný obrázok k článku Rožňave opäť hrozia búrky: Vydali už druhý stupeň výstrahy!
Zdroj: TASR

V stredu 27. júla by sme sa mali mať na pozore. Pre náš okres totiž vydali výstrahu druhého stupňa pred búrkami. „V okrese Rožňava sa ojedinele očakáva výskyt silných búrok, potenciálne s krúpami, ktoré predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ informuje SHMÚ na svojom webe. Výstraha je vydaná 27.7. v čase od 12:00 do 22:00 hodiny.

„S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 70 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 16 – 22 m/s (55 – 80 km/h),“ informujú meteorológovia. Podľa nich je intenzita sprievodných javov v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ informuje SHMÚ.

Na pozore by sme sa však mali mať aj zajtra 28.7. 2016, keďže v čase od 10:00 hod. do 22:00 hod platí výstraha pred búrkami prvého stupňa. Rovnaká výstraha pred vrtochmi počasia platí ešte aj 29. júla v čase od 10:00 hod. do 22:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM