Peter Simon Rôzne Rôzne

Rožňavčanky vo vysokých opätkoch vedia o čom je reč: Kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu?

Po snehu už ani stopy, a tak posyp, ktorý v zime pomáhal chrániť proti šmyku, predstavuje problém hlavne pre ženy. Kedy plánuje mesto začať s jeho odpratávaním?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanky vo vysokých opätkoch vedia o čom je reč: Kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v snahe zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov na cestách, ako aj chodníkoch, posýpa cesty a chodníky štrkom aj soľou. Ten je počas mrazov, ktoré vytvárajú zľadovatený povrch veľmi užitočným. Teraz je však tento stav problémom.

S otázkou kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu sme kontaktovali Martina Mikolaja z Menších obecných služieb v Rožňave.

Vzhľadom na skorší príchod jari mesto už začalo s odstraňovaním posypu a tým zabezpečuje aj opatrenia proti prašnosti. „Za pomoci Menších obecných služieb sme už v týchto dňoch začali aj s postupným zberom zvyškov posypového materiálu na mestských komunikáciách a chodníkoch,“ uviedol Martin Mikolaj, ako však dodal, súbežne so zametaním prebieha čistenie kanalizácií.

Na zimu sú však ešte pripravení. To či ešte naše mesto a okolie zasiahne husté sneženie si ale netrúfa nikto odhadnúť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM