Peter Simon Správy

Rožňavčania, tieto témy by vám nemali ujsť: Top články týždňa v jednom balíku

Obzrite sa spolu s nami za končiacim sa týždňom. V jednom balíku vám prinášame päť článkov, ktoré počas neho oslovili našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania, tieto témy by vám nemali ujsť: Top články týždňa v jednom balíku
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Náš okres potrápilo sneženie, FOTO a VIDEO

Počasie určite prekvapilo najmä vodičov, ktorí už prezuli gumy. Po Veľkej noci sa v okrese Rožňava výrazne ochladilo a na viacerých miestach aj snežilo. Nevyspytateľné aprílové počasie opäť dokázalo svoju povesť. Po slnečných dňoch prišlo sneženie. Výdatnú snehovú nádielku Perinbaba uštedrila aj nám. V lokalite Dediniek a Dobšinskej Maši sa obyvatelia zobudili do bieleho rána. Tí však neboli jediní.

Zdroj: Facebook - Dedinky, Slovenský

Slávny rod z Gemera poznajú aj v tejto obci

Pri vstupe do obce v smere od Rožňavy upúta pozornosť návštevníka jednopodlažný kaštieľ postavený v klasicistickom štýle. Je to niekdajšie rodinné sídlo rodu Andrássyovcov, v ktorom sa s najväčšou pravdepodobnosťou narodil známy gróf Július Andrássy. Táto informácia však nie je úplne potvrdená, keďže ďalšie zdroje zas uvádzajú niečo iné. Ten sa zaslúžil o rakúsko-uhorské vyrovnanie a následne sa stal prvým ministerským predsedom Uhorska a neskôr do roku pôsobil aj ako uhorský minister zahraničných vecí.

Zdroj: Obec Vlachovo

Láka turistov aj filmárov, FOTO

V minulosti významné ložisko železných rúd, obec Drnava. Prechádzka ku banskej štôlni od obce ponúka príjemný relax v prírode bez ruchu mesta. Obec má však aj iné zaujímavosti.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nad mestom sa rozhorí vatra slobody

Podujatie láka každoročne tisíce návštevníkov. Aj tento rok sa nad naším mestom rozhorí parádna vatra. Tohtoročná Vatra slobody v Rožňave sa bude niesť v znamení zábavy, dobrej hudby.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pýšia sa výnimočným prírodným bohatstvom!

Gemerský región má čo ponúknuť. Obce, ktoré sa v ňom nachádzajú sú plné prírodného bohatstva, o ktorom by bola škoda nevedieť. Pokračujeme tak v našom seriáli zameranom na predstavovanie významných dedín v našom okolí.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM