Peter Simon Samospráva

Rožňavčania spísali petíciu za odvolenie poslanca: Ich žiadosti sa však nevyhovelo!

Niekoľko obyvateľov nášho mesta a blízkeho okolia sa na vedenie a poslancov obrátilo s petíciou za odvolanie poslanca mestského zastupiteľstva. Mesto všetko zaevidovalo a takto odôvodnilo.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania spísali petíciu za odvolenie poslanca: Ich žiadosti sa však nevyhovelo!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na stôl mestského úradu sa dostala petícia, ktorá je vyhotovená za účelom odvolania poslanca mestského zastupiteľstva Milana Capáka. Petíciu podľa našich informácií podporuje niekoľko sto obyvateľov nášho mesta. „Dňa 25. februára 2016 bola Mestu Rožňava doručená petícia občanov za odvolanie poslanca mestského zastupiteľstva Mgr. Milana Capáka. Petícia bola zaevidovaná v Centrálnej evidencii petícií mesta Rožňava pod číslom 2/2016,“ informuje Dana Majorčíková z Útvaru hl. kontrolóra mesta.

Ako dodáva, počet osôb podporujúcich petíciu je 38. Ďalších 142 podpisov na petičných hárkoch nesplnilo náležitosti zákona.

V týchto dňoch sa kompetentný pozreli lepšie na celú petíciu a dospeli k záveru. „Petíciu mesto Rožňava nebolo kompetentné vybaviť, nakoľko mu to neumožňuje platná legislatíva,“ spresňuje informácie Majorčíková a uvádza, zánik poslaneckého mandátu je možný len zo zákonných dôvodov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM