Peter Simon Správy

Rožňavčania sa sťažujú: Parkovanie na Juhu je otrava

Obyvatelia sídliska Juh v Rožňave majú problémy s parkovaním už niekoľko rokov. Miesto, kde odstavia svoje auto, hľadajú aj desiatky minút. Problém zaparkovať po príchode z práce je pre mnohých každodennou realitou.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania sa sťažujú: Parkovanie na Juhu je otrava
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nedostatok parkovacích miest pre Rožňavčanov je problém takmer všetkých sídlisk v našom meste. Podľa obyvateľov, medzi najproblémovejšie však patrí sídlisko Juh, konkrétnejšie ulica Edélenyska a Zakarpatská, kde táto situácia pretrváva dlhšie a podľa slov vodičov prekročila únosnú mieru. „Pomohlo by vybudovanie nových parkovacích plôch, my máme záujem,“ prezradil čitateľ Peter.

„Niekto má aj tri autá, hlavne tie služobné. Všade BL značky a samozrejme ich rodinné stojí celý týždeň na jednom mieste a zaberá parkovaciu plochu pre tých menej vyvolených,“ komentoval Juraj, obyvateľ sídliska. „Ja mám s parkovaním strašne veľké problémy a to už okolo štvrtej, piatej. Často krát musím ísť zaparkovať pred nákupné stredisko. Aj keď neviem či je tam parkovanie povolené,“ povedal jeden z obyvateľov Miroslav.

Daný problém následne riešili aj poslanci mesta počas minuloročných zasadnutí Mestského zastupiteľstva, kde po návrhu vtedajšieho poslanca Cyrila Motyku dalo mesto vypracovať návrh na riešenie parkovacích plôch na sídliskách. Podľa vypracovanej štúdie chýbajú na sídlisku Juh takmer 2/3 parkovacích miest. Z úst primátora však prichádza dobrá správa. „Ďalšia z priorít na rok 2016 je riešenie parkovacích miest na sídlisku Juh ,kde máme už vypracované projekty a radi by sme v tomto roku pristúpili k danej realizácii,“ dodal na primátor nášho mesta Pavol Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM