Peter Simon Rôzne

Rožňavčania pôsobiaci v hlavnom meste otvorene: 3 veci, ktoré nám v Rožňave v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!

Hoci sa narodili na Gemeri, za prácou alebo štúdiom odišli do Bratislavy. Mnohí Rožňavčania opúšťajú naše mesto a aj keď ich srdce zostáva doma, nemenili by. Pozrite sa, čo im najviac chýba v Rožňave a našli to práve v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania pôsobiaci v hlavnom meste otvorene: 3 veci, ktoré nám v Rožňave v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Práca je základ

Nájsť prácu v Rožňave je problém a zistila to aj Andrea. Práve preto musela odísť z mesta. „Tu, pokiaľ máte chuť robiť, prácu určite nájdete. Samozrejme by bolo lepšie, keby som mohla pôsobiť v Rožňave, ale v tomto smere som dosť skeptická na niekoľko rokov dopredu,“ spomenula Andrea.

Viac zábavy pre najmenších

Založiť si rodinu dnes pre mnohých nie je až také jednoduché. Každý chce pre svoje dieťa len to najlepšie a výchova je často náročná. Eve, ktorá už dlhší čas pôsobí v Bratislave najviac pri návrate domov chýbajú priestory, kde sa môže jej ratolesť vyšantiť. Tých podľa jej slov v Bratislave nájdete dostatok. „Určite mi v Rožňave chýbajú takéto ihriská. Je faktom, že máme aj na nádvorí radnice oddychovú zónu a niečo sa nájde aj na sídlisku Juh, ale nie v takom rozsahu, ako som zvyknutá v hlavnom meste,“ hovorí.

Ako pokračovala, určite je lepšie aj z hľadiska financií. „Som šťastnejšia, že pracujem tu, ako napríklad u nás za minimálku. To je predsa ťažký život, sama som ho istý čas zažívala. Z takej výplaty je ťažké vyžiť jednotlivcovi a to nehovorím o celej rodine, veď je to na zamyslenie,“ dodáva Eva.

Kultúra jednoznačne in

Pri ďalšej z otázok sme sa obrátili na mladého Rožňavčana Mareka, ktorý v Blave študuje. Odpovedal razantne a bez premyslenia. „Asi najväčšou výhodou pre mladého človeka žijúceho v hlavnom meste je to, že sa nikdy nenudí. Ak neviete čo robiť, tak zbehnete do centra mesta a to vám ponúka strašne veľa možností, či už cez deň alebo v nočných hodinách. Samé koncerty pre každého. Okrem toho nie je v hlavnom meste núdza ani o výstavy, či rôzne takého akcie,“ spresnil Marek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM