Peter Simon Samospráva

Rožňavčania, dobrá správa: Plánuje sa rekonštrukcia chodníkov, radnica vyčlenila desaťtisíce!

Dlhé roky Rožňavčanov okrem kritického parkovania na území mesta trápi aj havarijný stav chodníkov. To sa však má už onedlho zmeniť. Prečítajte si prvé informácie priamo z úst primátora!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania, dobrá správa: Plánuje sa rekonštrukcia chodníkov, radnica vyčlenila desaťtisíce!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po niekoľkých rokov nastal čas zmeny. Okrem kritického parkovania na území nášho mesta o ktorom sme vás nedávno informovali obyvateľov trápi aj ďalšia vec. Tou je havarijný stav chodníkov. To sa však má už onedlho aspoň z časti zmeniť. Informácie potvrdil primátor mesta Pavol Burdiga, ktorý nám prezradil podrobnosti.

„Pracovali sme na tom dlhšie a ušetrili aj nejaké financie. Tak sme sa rozhodli v objeme 70 000 eur zrekonštruovať približne 7 kilometrov chodníkov na území nášho mesta. Práce sa budú prevádzať asfaltovaním. Je to však dosť málo, keďže v meste ich máme okolo 64 kilometrov. Ja si však myslím, že je to dobrý začiatok a plánujeme v tejto činnosti pokračovať aj ďalšie roky. Na uskutočnenie prác naraz proste financie nemáme,“ hovorí Burdiga.

Ako dodal, úseky už kompetentný vedia. „Je to veľa úsekov, no určite sa najprv budú realizovať najkritickejšie na sídliskách po celom meste,“ dodal primátor mesta Pavol Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM