Peter Simon Správy

Rožňavčania a Silvester: Takto ho prežijú

Ani sme sa nenazdali a Silvester je už za dverami. Zisťovali sme u obyvateľov nášho mestečka, ako a kde ho budú tráviť. Možno ich plány inšpirujú aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania a Silvester: Takto ho prežijú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Silvester je tu už čo nevidieť. Je preto najvyšší čas sa zamyslieť, ako a kde budete tráviť čas na prelome starého a nového roka. Niektorí z vás už určite majú v hlave jasno, iní sa zase stále nerozhodli. My sme zisťovali silvestrovské plány Rožňavčanov, ktoré vás možno inšpirujú.

Príroda to istí

Veronika (18) má v plánoch jasno. Hor sa do hôr na parádnu lyžovačku. „Pôjdeme do Tatier. Hotel sme si zarezervovali už v predstihu, keďže vieme, ako to chodí a miesta sa rýchlo zaplnia. Celá rodina miluje zimu, svah, prírodu a práve preto sme sa rozhodli prežiť Silvester týmto spôsobom. Zábava bude následne pokračovať na hoteli, alebo niekde takto,“ povedala Veronika.

Zábava v baroch, potom tradične námestie

Marek (20) sa tento rok rozhodol pre zábavu v centre nášho mesta. Ako nám povedal, minulý rok ho prežil na byte, teraz sa mu však „nechce“ upratovať a tak zvolil inú alternatívu. „Na začiatok si sadneme s kamošmi a kočkami niekde do podniku v meste. Ako viem z predchádzajúcich rokov, zabaviť sa dá aj tam, sú však väčšinou preplnené a rezervačky treba robiť vopred. Potom o pol dvanástej vybehneme na námestie a poriadne to tam oslávime. Teším sa aj na polnočný ohňostroj,“ hovorí Marek a dodáva, že uplynulý rok celkovo nebol z jeho pohľadu najlepším a o to viac sa teší na jeho koniec.

Chaty stále v kurze

Silvester sa už tradične spája s trávením posledných chvíľ roka s najbližšími a priateľmi. Presne takýto plán na tento rok zvolila aj Janka (28). „Podarilo sa nám vybaviť chatu na Dedinkách. Museli sme ju riešiť už niekoľko mesiacov vopred, keďže nám majiteľka následne hovorila, že je o ne strašne veľký záujem. Posledné hodiny roku 2017 a prvé toho nového teda prežijeme v peknom prostredí prírody s najbližšími. Zoberiem aj mladšiu sestru, frajera a kamošov, ktorých sme poskladali,“ povedala nám svoje plány Janka z Rožňavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM