Marcel Mojžiš Rôzne

Rožňava zasiahnutá veľkou vodou: Na tak rozsiahlu povodeň si nepamätajú ani ostrieľaní hasiči

Prietrž mračien, na akú Rožňavčania len tak nezabudnú. Nedeľa bola v meste naozaj mimoriadna. Počas vystrájania počasia sa viacerými časťami Rožňavy valila nielen voda, ale aj autá. Na takéto čosi si nepamätajú ani ostrieľaní hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava zasiahnutá veľkou vodou: Na tak rozsiahlu povodeň si nepamätajú ani ostrieľaní hasiči
Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči si také rozsiahle povodne, aké sme zažili v posledný deň víkendu, v Rožňave ani nepamätajú. Práve oni mali v nedeľu naozaj čo robiť. Dokopy absolvovali jedenásť výjazdov.

Okrem veľkej vody museli zasahovať ešte aj pri požiari chatky na Kalvárii a jeden dopravnej nehode. Aby toho nebolo málo, volali ich i k zahoreniu trafo stanice, čo sa napokon ukázalo ako planý poplach.

Dokopy pri povodni v častiach mesta boli nasadení šestnásti prislušníci hasičského a záchranného zboru. V teréne mali šesť vozidiel a spolu päť čerpadiel. Silná prietrž mračien, na akú si ani skúsení hasiči nepamätajú, nenarobili poriadne problémy iba im, ale aj obyvateľom mesta.

Voda so sebou brala smetiaky, automobily a zaplavovala postupne pivnice aj výťahové šachty. Našťastie sa však mimoriadna nedeľa v Rožňave zaobišla iba s materiálnymi škodami, no bez zranení.

FOTO: Zatopené autá na Kyjevskej ulici, zasahujú hasiči
11
Galéria
VIDEO: Pozrite si unikátne zábery zaplaveného sídliska JUH
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM