Peter Simon Šport

Rožňava v prvom kole bodovala: Dobšinú porazila s náskokom, hostíme Žilinu!

Rožňavčania v Dobšinej bodovali. Súpera porazili náskokom. Teraz sa pripravujú na ťažšieho zo Žiliny, ktorého privítame v našom meste už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava v prvom kole bodovala: Dobšinú porazila s náskokom, hostíme Žilinu!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi prihlásenými je 12 klubov najvyššej Fortuna ligy, 18 klubov 2. ligy a 172 klubov zo súťaží riadených regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ). V ich právomoci bol aj žreb zápasov 1. kola, resp. rozhodnutie o priamom nasadení klubov priamo do 2. kola. Zápasy 1. kola by mali byť odohrané do 31. júla 2016.

Ako sme vás nedávno informovali, futbalisti z klubu MFK Rožňava cestovali v prvom kole do neďalekej Dobšinej. Tam si ich chcel súper podať, výsledok však skončil inak. Rožňava zabojovala, čo sa napokon odzrkadlilo na výsledku 2:5 (1:3). Tri góly strelil Kovács a po jednom Lippai a Figúr.

„My sme šli do zápasu s tým, že kvalita je jednoznačne na našej strane. Mali sme motiváciu, ktorou je aj druhé kolo doma so Žilinou. Úvod hry nebol podľa našich predstáv, inkasovali sme ako prvý. To nás nakoplo a po celý zápas sme boli napokon lepší. Mali sme dostatok šancí a výsledok mohol byť ešte výraznejší. Osobne som čakal väčšiu divácku kulisu, ako sa na také derby patrí, ale s tým my hráči nič neurobíme. Prostredie bolo futbalové, cieľ sme splnili a všetci sa tešíme na atraktívneho súpera,“ hovorí po zápase strelec klubu MFK Rožňava Filip Kovács.

Ako dodal, po dvoch rokoch čaká Rožňavu futbalový sviatok. „Zmeriame si sily s jedným z najlepších klubov na Slovensku. Lepšiu pozvánku sme ľudom nemohli ponúknuť. Preto veríme, že nás prídu podporiť a spoločne si užijeme aj druhé kolo Slovnaft cupu, ktoré sa uskutoční na domácej pôde v Rožňave.,“ prezradil Kovács a dodal, že druhé kolo sa uskutoční 10. augusta od 17:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM