Peter Simon Správy

Rožňava má ďalší rekord: Postaral sa oň Mikuláš, Štefan Gerža, FOTO a VIDEO

Pocta pre nášho Mikuláša. To, že tento rok vyčaroval deťom radosť už po 42. krát sa dostalo do Knihy slovenských rekordov. Pozrite si fotky a video :)

Ilustračný obrázok k článku Rožňava má ďalší rekord: Postaral sa oň Mikuláš, Štefan Gerža, FOTO a VIDEO
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Centrum mesta zaplnili deti. Stovky malých Rožňavčanov čakalo totiž na príchod obľúbeného Mikuláša. Ten sa svojej činnosti venuje už viac ako 42 rokov.

Strom už svieti

V stredu, 6. decembra 2017 to na Námestí baníkov v Rožňave praskalo vo švíkoch. Centrum mesta zaplnili deti. Nedočkavé, radostné, sprevádzané predvianočnou atmosférou. Stovky malých Rožňavčanov čakalo totiž na príchod obľúbeného Mikuláša. Ten tak potešil najmenších, tí starší si zaspomínali, keďže náš rožňavský Mikuláš sa svojej činnosti venuje už viac ako 42 rokov a dostalo sa mu pocty. Je zapísaný v Knihe slovenských rekordov. Okrem toho v meste ešte prebiehajú aj Vianočné trhy.

Azda najväčším lákadlom bolo pre obyvateľov Rožňavy rozsvietenie vianočného stromčeka. Ten si môžete vychutnať v plnej paráde ešte niekoľko týždňov.

Ďalší rekord pre Rožňavu

Program začali herci z divadla Actores, ktorí pripravili naozaj krásne predstavenie. Následne sa už mohlo pristúpiť k symbolickému rozsvieteniu vianočného stromčeka na námestí. Mikuláš otvoril brány Rožňavy predvianočnému obdobiu. Čaro adventného obdobia dokresľuje vianočná výzdoba v meste. Potom však prišiel moment, ktorý sa zapíše do histórie nášho mesta. Mikuláš, Štefan Gerža obdržal od zakladateľa Knihy slovenských rekordov certifikát. Je zatiaľ jediným najdlhšie slúžiacim Mikulášom na Slovensku, ktorý rozsvietil vianočný strom už po 42. krát.

„Tu v Rožňave evidujeme prvého Mikuláša, je certifikovaný a zapísaný v Knihe slovenských rekordov, nakoľko už 42 rokov tu na námestí rozsvecuje vianočný strom. Zatiaľ takýto rekord nevidujeme, je to teda ustanovujúci rekord. Ak by to chcel niekto prekonať musí "slúžiť viac rokov a potom doložiť aj dokumentáciu,“ povedal pre náš web zakladateľ knihy, Igor Svítok.

„Ja som veľmi rád, že takéhoto služobne najstaršieho Mikuláša máme. Rekord až tak dôležitý nie je, no čo je dôležite, že tento človek je medzi nami už 42 rokov a dúfam, že tu bude ešte veľmi dlho a tak ako doteraz aj v budúcnosti bude prinášať medzi deti aj dospelých radosť. Ja mu chcem popriať hlavne zdravie, aby ešte veľmi dlho s nami vydržal,“ uviedol na adresu Mikuláša primátor mesta, Pavol Burdiga.

Ako vníma toto ocenenie samotný Štefan Gerža?

Na úvod pre náš web uviedol, že mal z celej tohtoročnej akcie fantastické pocity. „Bolo to naozaj neskutočné, ale najviac sa teším tomu, že tu bolo množstvo detí a Rožňavčanov, ktorí ma prišli pozdraviť, aj keď to malo byť asi opačne a ja som mal pozdraviť ich,“ prezrádza z úsmevom pán Gerža.

Doplnil, že bol naozaj milo prekvapený. „Ďakujem všetkým. Toto ocenenie pre mňa znamená dosť. Dobre mi to padlo, keď to za mňa niekto spočítal, tieto moje rozsvecovania stromčeka a musím zopakovať, že ja som to už odstupom času vôbec nesledoval. Pre mňa je dôležité to, že ešte stále môžem detičkám robiť radosť a oni vlastne mne, je to taká spätná väzba. Vykonávať funkciu Mikuláša budem dovtedy, kým mi bude slúžiť zdravie, aj na budúci rok a tak ďalej,“ spresnil pre náš web pán Gerža.

Prostredníctvom nášho portálu chce Rožňavčanom k blížiacim sa sviatkom odkázať, aby ich prežili šťastne, mali sa radi, bolí zdraví a blížiace sa Vianoce prežili v pohode a kruhu svojej rodiny.

Obrazom: Príchod Mikuláša na Námestie baníkov a nový rekord
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM